42e EDITIE
2011 Updated 8 december 2013
Datum: 11 t/m 13 juni 2011
Acts: zie programma  Info voor Landgraaf bezoekers

Locatie: Megaland Landgraaf

Entree: 3 dagen met camping kost dit jaar € 150,00. losse dagkaart kost € 75,00 (v.v. prijzen excl. € 5,00 servicekosten).
De voorverkoop voor Pinkpop 2011 start zaterdag 19 maart
Bestel je kaartjes via internet in Nederland, Koop je kaartje in ieder geval NIET hier.
Natuurlijk wel ff goed checken dat je originele kaarten koopt. Buro Pinkpop steunt de strijd tegen het doorverkopen van kaarten tegen woekerprijzen via de actie: weet waar je koopt.

Weer: afwisselend zonnig, warm en af en toe een fikse regenbui
Toeschouwers: 66.000 totaal

Presentatie: Giel Beelen en Eric Corton

BELANGRIJKE OPROEP:
Heb jij als pinkpopbezoeker mooie foto's gemaakt van de bands en artiesten,
en wil jij dat deze vereeuwigd worden op deze website verzoek ik je om op te nemen
BELANGRIJKE OPROEP!!!

Recencies zaterdag  Recencies zondag  Recencies maandag  Statistieken  Krantenartikelen  Veel online videoclips  Meer online videoclips  Setlists  Kim Fotografeert  Pinkpop foto's  Cultura24

Pinkpop Expo tussen kerst en nieuw geopend met tentoonstelling "Pinkpop, de Geleen jaren"
De fans en liefhebbers van Pinkpop kunnen tussen kerst en nieuw hun hart ophalen bij de enige echte Pinkpop Expo in Geleen. Daar kun je genieten van de tentoonstelling: "Pinkpop, de Geleen jaren".
De Pinkpop Expo is een doorlopende en wisselende tentoonstelling over Nederlands langsdurende popfestival Pinkpop. De eerste expositie gaat over de periode dat Pinkpop (1970-1987) in het Burgemeester Damen Sportpark te Geleen werd gehouden. De entreeprijs is slechts € 2,00 en voor CJP-pashouders op € 1,00. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding is gratis. Bezoekers ontvangen dan meteen de nieuwe sticker en de alombekende ansichtkaart.

Vanaf dinsdag 27 t/m vrijdag 30 december is de tentoonstelling tussen 12.00 uur en 17.00 uur te bezichtigen. De expositie is ondergebracht in het nieuwe onderkomen van Buro Pinkpop, het oude postkantoor, de Mauritslaan 25 te Geleen.

Pinkpop krijgt nieuw hoofdkwartier
Het voormalige postkantoor in de binnenstad van Geleen wordt binnen enkele maanden het hoofdkwartier van Buro Pinkpop. Het complex uit 1921 krijgt tevens de functie van permanent expositiecentrum, geheel gewijd aan de historie van Europa's oudste popfestival dat in Geleen zijn bakermat heeft.

De eerste verdieping van het gebouw wordt ingericht als archief- en documentatiecentrum van Pinkpop. Het oude postkantoor aan de Mauritslaan staat al meer dan twee jaar leeg. Pinkpopbaas Jan Smeets bevestigde gisteren dat hij het beeldbepalende pand inclusief voormalige bedrijfswoning en eigen parkeerterrein (totaal perceeloppervlak bijna tweeduizend vierkante meter) eergisteren heeft aangekocht. Volgens kadastrale gegevens heeft Smeets daarvoor bijna een miljoen euro op tafel gelegd. De oorspronkelijke vraagprijs beliep twee jaar geleden bijna 1,8 miljoen.

Het ontmantelde postkantoor wordt de komende maanden gerenoveerd, verbouwd, heringericht en onder meer van een lift voorzien, zo bevestigt Smeets. Vandaag al worden er beveiligingscamera's in en rond het complex aangebracht. "Het is werkelijk een fantastisch pand, we zijn echt in onze nopjes. In november al willen we de deuren openen. In die maand is het namelijk exact vijftig jaar geleden dat ik mijn allereerste popconcert (Peter & zijn Rockets in het parochiehuis van Grevenbicht, red.) heb georganiseerd”, legt Smeets uit.

Het huidige kantoor van Buro Pinkpop, al bijna dertig jaar gevestigd in een rijtjeshuis aan de Geleense Kievitstraat, is te krap geworden. Smeets: "Ook ons archief barst uit zijn voegen.” In het kantoor werken nu negen personeelsleden exclusief stagiairs.

De centrale hal van het oude postkantoor, waar ooit de balies en loketten waren gehuisvest, wordt verbouwd tot Pinkpop Expo Centre. "Daar gaan we telkens wisselende tentoonstellingen houden over de geschiedenis van het festival,” zegt Smeets. Welke bestemming de voormalige bedrijfswoning van het postkantoor krijgt, is nog onduidelijk. Zoals de Limburger al eerder al heeft bericht, wil de Pinkpopbaas voor sociale doeleinden ook dorpscentrum Carna in zijn woonplaats Einighausen aankopen.
Bron: De Limburger door Laurens Schellen

Jaar rond een Pinkpop-gevoel?

Met de unieke Pinkpop-kalender wordt je iedere dag weer even herinnerd aan jou favoriete momenten van Pinkpop 2011. Stel eenvoudig je eigen kalender samen, upload jouw eigen foto's en vermeld verjaardagen, festivals en andere informatie die voor jou van belang is.

De Pinkpop-kalender is een A4-formaat maandkalender (juni 2011 - mei 2012), bedrukt op 170 grams MC papier en afgewerkt met een luxe wire-o binding.

In samenwerking met Pinkpop-kalender is het dit jaar mogelijk; jou eigen unieke Pinkpop-kalender! Kijk voor meer informatie op Pinkpop-kalender.

Kans op een beetje regen
Pinkpopbaas Jan Smeets is blij met de weersvoorspellingen voor het popfestival in het Limburgse Landgraaf komend weekend. Volgens WeerOnline ligt de temperatuur dan rond de 20 graden en kan er een klein spatje regen vallen. "Perfect", vindt Smeets. "Per dag zijn er meer dan 60.000 mensen op het terrein, dat betekent 60.000 kacheltjes. 25 graden moeten we niet hebben." Smeets raadt bezoekers aan een regenjas met een kapje mee te nemen, geen paraplu. "Die zijn verboden omdat de bliksem daar kan inslaan."

De Limburgse zangeres Madi Hermens heeft dit jaar de eer met haar band het festival te openen. Op de eerste dag staan verder onder andere Coldplay en de Manic Street Preachers op het podium. Zondag prijken acts als Kings of Leon en Wolfmother op het programma. Maandag zijn de Kaiser Chiefs en de Foo Fighters te bewonderen.

De organisatie heeft voor de 42e editie een recordbedrag uitgegeven aan één optreden: Coldplay (vlak voor het optreden: foto door Joost Wasbauer) kostte ruim 1 miljoen euro. De organisatie droomde al jaren van de komst van de Engelse band, die wereldwijd meer dan 50 miljoen albums verkocht.
Pinkpop Classic gaat dit jaar voor het eerst sinds 2007 niet door. Smeets slaagde er niet in genoeg groepen te werven. Het publiek van Pinkpop Classic bestond vooral uit babyboomers en die worden net als veel artiesten te oud, aldus Smeets. Vorig jaar liep het bezoekersaantal al drastisch terug van 12.000 naar 6000.
Voor de zaterdag en de zondag is nog een aantal kaarten te koop. De vier festivalcampings, waar plek is voor 50.000 personen, waren binnen een week volgeboekt.
Bron: Trouw

Pinkpop-apps nu te downloaden

Er is een officiele app te downloaden
Deze geüpdate & officiële App van Pinkpop! (versie 1.1) biedt o.a.
- Het complete programma overzicht met live alle updates.
- Alle artiesten met hun biografieën en foto's.
- Het laatste Pinkpop nieuws via een live stream.
- Live Twitter feed.
- Makkelijke plattegrond, zodat je weet waar je bent!
- FAQ, met alle veelgestelde vragen overzichtelijk op een rij

Maar er zijn op dit moment 2 verschillende onofficiële apps verschenen.
De een biedt alleen het programma, de andere heeft nog wat extra achtergrond informatie over de optredende artiesten.


Signeersessies Pinkpop 2011
Zaterdag 11 juni Zondag 12 juni Maandag 13 juni Met ANWB naar Pinkpop
Wil jij naar Pinkpop maar heb je nog geen kaarten? Speel op Facebook de Streetview Rally en maak kans op twee 3-dagen kaarten. Niet zomaar kaartjes: alle dagen inclusief camping! Speel hier de Streetview Rally

Gratis parkeren met samenrijden.nl op Pinkpop
Van 11 t/m 13 juni is Landgraaf weer het toneel van Pinkpop. Dit festival trekt jaarlijks ruim 70.000 bezoekers die vooral met de auto komen. En dat kan nog wel eens tot verkeershinder leiden. Daarom beloont de ANWB, dit jaar voor het eerst partner van Pinkpop, bezoekers die met tenminste vier personen in één auto komen met een gratis parkeerplek op het ANWB-parkeerterrein naast camping D. De normale prijs hiervoor is Euro 15,-.
Meld je rit aan op samenrijden.nl of geef op die website aan dat je met iemand mee wilt rijden. Daarnaast kunnen leden van de ANWB hun auto een gratis check laten geven. Zo zal de Wegenwacht je bandenspanning testen, een accumeting houden en je olie en ruitenvloeistof controleren. Carglass zal aanwezig zijn om te controleren op mogelijke ruitschade.

Schunk @ Pinkpop
Na twee succesvolle edities presenteert Schunk dit jaar weer gedurende drie dagen een zinderende tentoonstelling op Pinkpop. Hiermee worden verschillende culturele disciplines binnen een cross-over verband bij elkaar gebracht. Lees hier verder.

Pinkpop op Fonos
Op Fonos vindt u een schat aan albums van memorabele bands en artiesten uit Nederland die ooit furore maakten op Pinkpop. We hebben alvast tien tips voor u geselecteerd maar uiteraard is het aanbod niet beperkt tot deze juweeltjes...lees verder

Hanson op Pinkpop
Ja, u leest het goed, Hanson komt naar Pinkpop. De Amerikaanse band die in 1997 een hit scoorde met het liedje MmmBop reist komende juni af naar het Limburgse Landgraaf voor een optreden. Met de bevestiging van de drie broertjes is het programma van de 42ste editie van Pinkpop compleet. Na MmmBop heeft niemand echter nog veel van ze vernomen. Toch verkochten ze 10 miljoen albums. Het laatste album Shout it Out kwam vorig jaar uit. Net voor Pinkpop speelt de band in Londen vijf dagen achter elkaar shows onder de naam 5 of 5 London. De groep staat Pinkpopzondag 12 juni als eerste act op het podium van Converse. Haal die shirtjes met 'I f*cked the girl in Hanson' maar vast uit de kast.
Bron: Spitsnieuws 13-04-2011

3 nieuwe namen bekend en meer dan 75.000 tickets verkocht
Na de overrompelende start van de voorverkoop voor de 42ste editie van Pinkpop zijn nog drie acts bevestigd in het genre veelbelovend. De nu bevestigde namen zijn echte lievelingen van 3FM zoals Eliza Doolittle, 22 jaar en een moderne lolita met haar hotpants en sneakers en bekend van haar hitsingle "Skinny Genes". De Amerikaanse rockband Versaemerge met frontvrouw Sierra Kusterbeck die in haar thuisland afgelopen jaren hoge ogen gooide met hun kenmerkende mix van krachtige pop en vernieuwende post-hardcore songs. Op Pinkpop maken ze hun Nederlandse live-debuut. Ook uit de USA is de band Cage The Elephant die met hun tweede album "Thank You Happy Birthday" wel eens een grote verrassing op Pinkpop kan worden. Intussen zijn meer dan 75.000 unieke tickets verkocht en zijn er nog slechts 2.500 weekendtickets verkrijgbaar. Dat laatste is ongetwijfeld het gevolg van het sterke programma met de drie headliners Coldplay, Kings Of Leon en de Foo Fighters.
Bron: Persbericht Buro Pinkpop 31-03-2011

Jan Smeets niet verbaasd over de snelle verkoop
De kans is groot dat alle kaarten voor Pinkpop binnenkort zijn uitverkocht. De 42ste editie zou in het huidige tempo voor het weekend gaan uitverkopen. Festivaldirecteur Jan Smeets heeft het nieuws bekend gemaakt aan 3VOOR12 in een interview.
Smeets heeft laten weten dat er momenteel 60.000 kaarten zijn verkocht. Hiervan zijn er 40.000 weekendkaarten en 20.000 dagkaarten. Bij de dagkaarten is zaterdag 11 juni het populairst. De 66-jarige Limburger heeft aangegeven niet verbaasd te zijn over de snelle verkoop.
Bron: 3voor12

Al 50.000 tickets verkocht
Voor Pinkpop zijn afgelopen zaterdag om 18:00 uur al 50.000 kaarten verkocht. Dat heeft Pinkpoporganisator Jan Smeets laten weten. Het gaat om 33.000 weekendkaarten en 17.000 losse kaarten. In totaal zijn er 50.000 weekendkaarten beschikbaar.
Niet eerder werden er door Pinkpop-liefhebbers op de eerste dag zoveel meerdagentickets gekocht. “We vergelijken de aankomende editie steeds met het recordjaar 2008, en zelfs dan zitten we erboven,” legt Smeets uit.
Bron: LiveXS

Weekdeals (728x90)

ANWB voert Pinkpop-carpoolactie
Pinkpop werkt dit jaar samen met de ANWB in een poging de verkeersdrukte die jaarlijks rond het festival ontstaat én de CO2-uitstoot in te dammen. De wielrijdersbond roept bezoekers op om te carpoolen. De eerste tweehonderd auto's waarin tenminste vier festivalgangers zitten, kunnen tijdens Pinkpop terecht op een speciale parkeerplaats bij het festivalterrein. Betaal je op een reguliere Pinkpop-parking 15 euro voor een parkeerkaart, op de ANWB-parkeerplaats kost die maar vijf euro. En de auto krijgt nog een gratis check-up ook. Wie een lift zoekt of die juist wil aanbieden, kan zich hier aanmelden.

Tijdens de perspresentatie van Pinkpop, woensdagmiddag in de Amsterdamse poptempel Paradiso, werd de indruk gewekt dat iedere bestuurder die met drie bijrijders arriveert zijn auto voor vijf euro zou kunnen parkeren. De ANWB kwam daar later op terug: de prijs van vijf euro geldt alleen voor de eerste tweehonderd carpoolers die zich op de parkeerplaats melden. Jaarlijks komt ruim de helft van de circa 70.000 Pinkpopbezoekers met de auto naar Landgraaf. Voraal na afloop van het festival zorgt dat altijd voor flinke verkeerschaos.
Bron: De Limburger 17-03-2011

Pinkpop persconferentie
Van de geplande 40 acts hebben er momenteel 35 hun komst naar de 42e pinkpop bevestigd. Giganten als Coldplay, Kings of Leon en de Foo Fighters waren al bekend, evenals Wolfmother, Go back to the Zoo en het straatorkest Blaas of Glory. Aan dat indrukwekkende lijstje kunnen nu definitief worden toegevoegd Elbow, Alter Bridge, White Lies, Thirty Seconds to Mars, Manic Street Preachers, Kaiser Chiefs en The Script. Trots is pinkpop op een hele serie nieuw talent als Selah Sue, Graffiti6, Two Door Cinema Club, Scouting For Girls, Band Of Horses en Plain White t's. De Nederlandse inbreng zal naast Go back to the Zoo bestaan uit De Staat, Dazzled Kid, Laura Janssen en Tim Knol. Traditiegetrouw komt ook de liefhebber van hardere muziek aan zijn trekken met Alter Bridge, Volbeat, Avenged Sevenfold, The Gaslight Anthem en All Time Low. Veel wordt ook verwacht van bands als Simple Plan, Ash, Justin Nozuka, Lifehouse en De Beatsteaks. De converse-tent gaat zeker op zijn kop met de Bloody Beetroots Death Crew 77 en Deadmau5. De limburgse trots wordt vertegenwoordigd door Madi, de winnaar van de limburgse talentenjacht nu of nooit.
Bron: Persbericht Burop Pinkpop 16-03-2011

Madi Hermens is de opener van Pinkpop 2011
AMSTERDAM - De Limburgse zangeres Madi Hermens is de opener van Pinkpop 2011. Ze sleepte tijdens de finale van bandwedstrijd Nu Of Nooit in Heerlen de eerste plek in de wacht, wat haar een optreden op het oudste festival van Nederland oplevert.
Dat maakte Pinkpop-organisator Jan Smeets zondagavond bekend na afloop de talentenjacht. De zangeres uit Geleen liet de bands Sona, Lesoir, The Dying Hippos en Two Days Left achter zich. OOR-journalist Jasper van Vught, Excelsior-platenbaas Ferry Roseboom, Mezz-programmeur Marjolein de Vliegher en Laurens Leurs van PHL Hasselt maakten deel uit uit van de jury.
Woensdag treedt Madi Hermens met haar band op tijdens de perspresentatie van Pinkpop in Paradiso in Amsterdam. Hermens won in 2009 al op zestienjarige leeftijd de finale van Kunstbende Limburg, maar strandde in de landelijke finale. Nu Of Nooit is een jaarlijkse bandwedstrijd georganiseerd door Stichting Popmuziek Limburg. Madi Hermens is de eerste zangeres die Nu Of Nooit wint. In 1986 won Gé Reinders de eerste editie
Bron: nu.nl 13-03-2011

Finalisten van de Limburgse competitie Nu of Nooit 2011
Deze bands werden afgelopen zaterdag (19 februari) uitgeroepen tot finalisten van de Limburgse competitie Nu of Nooit 2011: SonA, Madi, The Dying Hippo's, Lesoir en Two Days Left. Er staat nogal wat op het spel, want zoals bekend: als je Nu of Nooit wint sta je op Pinkpop, maar het prijzenpakket voor de winnaar omvat nog veel meer: onder andere: studiotijd, promotie, begeleiding en een plek in de finale van de SENA Performers POPnl Awards. Maar er zijn ook weer enkele aanmoedigingsprijzen te vergeven.

Workshops
Alle finalisten volgen automatisch het How's Business traject. Dit gaat 1 dag voor de finale van start met workshops van Fer Abrahams en Corné Borchers. Bands worden begeleid in zowel de zakelijke als de muzikale kant van het muzikant zijn! Met zowel plenaire als individuele sessies komt iedere band tot een plan van aanpak waarmee zij aan de slag gaan!
Als je wilt weten wie Nu of Nooit 2011 gaat winnen kom je zondag 13 maart naar het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Kaarten zijn te reserveren via het theater of via de bands te bestellen. De Finale van Nu of Nooit 2011 is op zondag 13 maart, deuren open 14.00 uur, aanvang 15.00 uur, entree € 8,-
Bron: Music from nl 22-02-2011

Gouden Tip lijst is nu bekend De volledige Gouden Tip lijst ziet er als volgt uit:
1- Kings of Leon, 2 - Muse, 3 - Mumford and Sons, 4 - Red Hot Chili Peppers, 5 - Linkin' Park, 6 - Foo Fighters, 7 - Green Day, 8 - 30 Seconds To Mars, 9 - White Lies, 10 - Paramore, 11 - Pearl Jam, 12 - The Script, 13 - Snow Patrol, 14 - System of a Down, 15 - Arctic Monkeys, 16 - Arcade Fire, 17 - Editors, 18 - Metallica, 19 - Killers, 20 - Volbeat
Met bijna 20.000 unieke inzendendingen is het nu aan de organisatie de zware taak, om aandacht te schenken aan deze lijst die door de bezoekers ingevuld is

Pinkpop in de media
Rondom Pinkpop 2011 verschijnen een aantal officiële publicaties waaronder de Pinkpop Gids en Pinkpop Metro Special (Outsert). ALLXS BV verzorgt de exclusieve verkoop van advertentieruimte in deze printpublicaties en van skyscrapers op Pinkpop Website.
De Pinkpop Gids 2011 zal op vrijdag 22 april 2011 verschijnen, informatie volgt in februari 2011. Pinkpop Metro Special (Outsert) 2011 zal op woensdag 18 mei 2011 verschijnen, informatie volgt in februari 2011.
Bron: AllXS

Wolfmother in de herkansing De Australische rockband Wolfmother is terug. Na hun succesvolle eerste album "Wolfmother" uit 2006, verbrak de band vorig jaar de stilte met het explosieve nieuwe album "Cosmic Egg". De band speelde in 2009 en 2010 enkele uitverkochte shows in ons land maar moest helaas op Pinkpop 2010
verstek laten gaan wegens ziekte en daarom volgt nu de herkansing. In weekblad NIEUWE REVU kondigde de Zwolse formatie Blaas of Glory vorige week doodleuk hun komst naar Pinkpop aan. Een echte Heavy Metal Marching Band die klassieke songs uit de prehistorie van de hardrock nieuw leven in blaast en de festivalbezoeker laat headbangen op de metalen klanken van lyra en sousafoon. Niet op een van de drie podia maar tussen het publiek.
Bron: Persbericht buro pinkpop 11 februari 2011

The Script op Pinkpop
Het aantal bekende namen voor de 42ste editie van Pinkpop is weer met één uitgebreid. Als volgende grote naam geeft de Ierse band The Script toe dat ze in juni naar Landgraaf zullen afreizen voor een optreden. “We kijken er erg naar uit om terug te komen,” zegt zanger Danny O'Donoghue in Metro. De groep stond in 2009 ook al geprogrammeerd voor Pinkpop. Vanavond staat The Script in een uitverkochte grote zaal van Paradiso vanwege het verschijnen van hun nieuwe album 'Science & faith' oktober vorig jaar. The Script debuteerde in Nederland in 2008 met het nummer 'We cry', dat niet verder kwam dan de tipparade. Vorig jaar braken ze echter definitief door met de hit 'For the first time', die ze zongen tijdens de eerste liveshow van 'The Voice of Holland' en tot de 25ste plaats in de 'Single Top 100' kwam. Momenteel proberen ze opnieuw hoge ogen te gooien met de nieuwe single 'Nothing.
Bron: Show.nu 01-02-2011

Selah Sue op Pinkpop 2011?
De Belgische zangeres Sanne Putseys, vooral bekend als Selah Sue, speelt op Pinkpop 2011. Althans, dat zegt journalist Guido Verburg van gratis krant Spits. De zangeres uit Leuven praatte haar mond voorbij in een gesprek met de verslaggever. Ook andere bronnen geven aan dat Selah Sue het podium in Landgraaf dit jaar zal betreden. De organisatie van het oudste jaarlijkse festival ter wereld kan het nieuws nog niet bevestigen.
Bron: New Frontiers 30-01-2011

Foo Fighters toegevoegd aan het programnma van Pinkpop 2011
Het gonsde en golfde al wat door de wandelgangen, maar nu is de bevstiging daar: ook Foo Fighters is toegevoegd aan het programnma van Pinkpop 2011. Ook de eerste Nederlandse act is bevestigd: Go Back To The Zoo heeft de eer nu al gepresenteerd te worden. In 2008 stonden de Foo Fighters ook op Pinkpop en sloten toen de tweede festivaldag af. Bron: Music from nl 14-12-2010

Kings of Leon, tweede headliner
Pinkpop slaat een grote slag en kan een tweede headliner aankondigen en wel op Pinksterzondag de Amerikaanse band Kings Of Leon. Hun 5de album “Come Around Sundown” is onlangs bekroond met een gouden plaat. Vorig jaar nog stond de band in een uitverkochte HMH te Amsterdam en Ahoy te Rotterdam en was het al eerder headliner op Glastonbury in 2008. Het jarenlang touren van de broertjes en neefje Followill heeft zijn vruchten afgeworden. Live staat deze band als een huis en zijn ze een terechte headliner. Zelf kondigen ze het optreden op Pinkpop 2011 alvast aan als “Their biggest Dutch show ever”. Bron: Persbericht buro pinkpop 8 december 2010

Coldplay op pinkpop 2011
Het is de organisatie van Pinkpop eindelijk gelukt om Coldplay te strikken. Het was geen geheim dat de organisatie al jaren droomde van de komst van de Engelse band naar Landgraaf en nu kan Coldplay dan ook met trots worden aangekondigd voor PINKPOP 2011. De band trad voor het laatst in 2009 op in Nederland. Coldplay speelde toen voor bijna 120.000 bezoekers tweemaal het Nijmeegse Goffertpark plat. De band verkocht wereldwijd inmiddels al meer dan 50 miljoen albums en het vijfde studio-album is in de maak. Speciaal voor aankomende kerst heeft de band een kerstnummer aangekondigd dat vanaf 1 december te horen en te koop zal zijn. Coldplay staat gepland als afsluiter op zaterdag 11 juni.
Bron: Persbericht buro pinkpop 30 november 2010

Bij Pinkpop horen fijne tradities zoals de GOUDEN TIP. Ook nu weer kunnen de Pinkpop fans hun wensen kenbaar maken en hiermee het programma deels bepalen. Via de website pinkpop.nl kan men vanaf vandaag tot en met 31 december a.s. 3 favoriete acts opgeven. Doe mee met de Gouden Tip en maak kans op kaarten voor Pinkpop 2011. Afgelopen jaar gaven meer dan 19.000 Pinkpop fans hun gouden tip door, men stemde toen massaal op Green Day en Editors, welke de organisatie vervolgens ook kon vastleggen.

Deelnemers Nu Of Nooit 2011 bekend
De selectie van Nu Of Nooit 2011 is bekend. Voor de vijf voorronden zijn in totaal 25 acts geselecteerd. De voorronden zijn van 22 januari tot en met 19 februari 2011 in een vijftal podia in Limburg. Wie wint Nu of Nooit 2011 en mag Pinkpop openen? De 25 bands die geselecteerd zijn verdeeld over de vijf voorronden:
Het concept van Nu of Nooit is “simpel”: Wat je moet doen is uitblinken, maakt niet uit in welk genre. Natuurlijk worden alle deelnemers ook flink gepromoot, door middel van persberichten, posters, facebook en twitter.

De uiteindelijke winnaar speelt 3 dagen na de finale al op de Pinkpop-persconferentie in Paradiso in Amsterdam!
De voorrondes vinden plaats in vijf verschillende podia in de provincie. Tijdens deze voorrondes zullen 25 bands gaan strijden om een plek in de finale.
Voorronde 1 Zaterdag 22 januari - Fenix, Sittard Voorronde 2 Zaterdag 29 januari - Muziekgieterij, Maastricht Voorronde 3 Zaterdag 5 februari - Azijnfabriek, Roermond Voorronde 4 Zaterdag 12 februari - OJC Walhalla, Sevenum Voorronde 5 Zaterdag 19 februari - Fraiche, Vaals De finale vindt plaats op zondag 13 maart in de Limburgzaal van Parkstad Limburg Theaters te Heerlen. De uiteindelijke winnaar speelt 3 dagen na de finale al op de Pinkpop-persconferentie in Paradiso te Amsterdam!
Bron: MusicfromNL

Sungrazer won in 2010 en ze gaven een spetterende show weg op Pinkpop, vele optredens volgden en de band is still going strong…

Nu of Nooit is ook te volgen op Twitter Hier kun je alles lezen over de deelnemers en foto's bekijken van de voorrondes. Laat natuurlijk ook een berichtje achter!

Ook zal 3voor12 Limburg weer aandacht besteden aan Nu of Nooit. Nu of Nooit 2010 was een enorm succes en met jullie wordt Nu of Nooit 2011 vast nog beter!


Programma 2011
Zaterdag 11 juni: 15.00 - 22.30 uur
Conversestage 3FM Stage Mainstage
16.00 - 16.45 Madi 16.00 - 17.00 Manic Street Preachers 15.00 - 16.00 De Staat
18.00 - 19.00 Ash 18.00 - 19.00 Simple Plan 17.00 - 18.00 Lifehouse
20.00 - 21.00 Selah Sue 20.00 - 21.00 Alter Bridge 19.00 - 20.00 Elbow
21.00 - 22.30 Coldplay

Zondag 12 juni: 13.00 - 22.30 uur
Conversestage 3FM Stage Mainstage
14.00 - 15.00 Hanson 14.00 - 15.00 Versamerge 13.00 - 14.00 Hurts
16.00 - 17.00 Cage The Elephant 16.00 - 17.00 Justin Nozuka 15.00 - 16.00 Tim Knol
18.00 - 19.00 Laura Jansen 18.00 - 19.00 Graffiti6 17.30 - 18.00 Wolfmother
20.00 - 21.00 The Bloody Beetroots Death Crew 77 20.00 - 21.00 Avenged Sevenfold 19.00 - 20.00 White Lies
21.00 - 22.30 Kings of Leon

Maandag 13 juni: 12.00 - 22.30 uur
Conversestage 3FM Stage Mainstage
12.40 - 13.25 Dazzled Kid 12.40 - 13.25 Plain White's 12.00 - 12.40 Scouting for Girls
14.10 - 15.00 Eliza Doolittle 14.10 - 15.00 Beatsteaks 13.25 - 14.10 Two Door Cinema Club
16.00 - 17.00 All Time Low 16.00 - 17.00 The Gaslight Anthem 15.00 - 16.00 Go Back To The Zoo
18.00 - 19.00 Band of Horses 18.00 - 19.00 The Script 17.00 - 18.00 Volbeat
20.00 - 21.00 Deadmau5 20.00 - 21.00 30 Seconds To Mars 19.00 - 20.00 Kaiser Chiefs
21.00 - 22.30 Foo Fighters
Wijzigingen programma tot op de concertdag(en) voorbehouden