2006 Updated 26 juni 2006
Datum: 3-5 juni 2006
Acts: zie programma

Locatie: Megaland Landgraaf

Entree: 3 dagen met camping kost dit jaar € 99,00. Pinkstermaandag kost € 59,00, dagkaart zondag: € 45,00, dagkaart zaterdag; € 35,00
(v.v. prijzen excl. servicekosten, De voorverkoop start zaterdag 11 maart 2006 om 10.00 uur.)
Bestel je kaartjes via internet in Nederland, België en Duitsland

Weer: redelijk droog en zonnig

Toeschouwers: 61.000

Presentatie: Giel Beelen, Dolf Jansen en Claudia de Breij

BELANGRIJKE OPROEP!!!

BELANGRIJKE OPROEP!!!
Recencies zaterdag  Recencies zondag  Recencies maandag  Suggesties 2006  Statistieken  Krantenartikelen  Pinkpop DVD's

Extra verkopen door Pinkpop
Kaiser Chiefs, Editors, Jamie Lidell, Skin, Infadels: enkele namen waarvan de albumverkoop profijt moet hebben gehad van Pinkpop 2006. De cijfers in de Megacharts Album Top 100 zeggen genoeg.
Kaiser Chiefs' album Employment stijgt van positie 51 naar 20. Editors hebben met The Back Room mogelijk nog meer geprofiteerd: van positie 95 naar 33. Het bijzondere label WARP, dat zich doorgaans richt op malle elektronica (o.a. Aphex Twin), kan in zijn handen knijpen dat Jamie Lidell met zijn gefreakte soul in Nederland zo goed aanslaat. Van positie 98 naar 50 is een duidelijke reactie op zijn performance in de John Peel tent op Pinkpop. Infadels maken hun herintrede en mogen het doen met een voorzichtige 93e positie, waar Skin juist naar de 71e doorstuift. Fake Chemical State was al ver teruggezakt. De interesse is nu weer opnieuw gewekt. Maar het is de vraag of mensen naar de winkels zijn gerend na het weekend.

Want sinds begin 2002 worden ook de verkochte cd's bij festivals, concerten en musicals gescand en meegerekend voor een notering in de charts. 3VOOR12 schreef daar al over in 2003: dit heeft tot gevolg dat zo'n 'piekverkoop' bij een evenement een onevenredig zwaar stempel op de hitparade drukt. Volgens Sieb Kroeske, oud-directeur van de Top 40 en oprichter van de Mega Top 50, is dat slecht voor het aanzien van een hitparade. Hij gaf als voorbeeld de single van Laidback Luke 'We can't get enough' het thema van Dance Valley 2003, die tijdens het dance event in grote getale werd verkocht. De single steeg daardoor in de Mega Top 50 binnen een week van 75 naar 5. Een week verder zakte de single alweer fors. Hetzelfde fenomeen zie je volgens hem bij de verkoop van albums bij musicals in het Circus Theater.

De 'festivaleditie' van The Back Room van Editors heeft de Pinkpopbezoeker tot koop laten overgaan. Nathalie Bax van platenmaatschappij PIAS: "De speciale editie van het album bevatte bonusmateriaal van hun live optreden in Paradiso. Het was bij Editors ongelooflijk druk bij de signeersessies op Pinkpop. Dus ik kan concluderen dat de cd-verkoop in Landgraaf de positie in de charts heeft beïnvloed." Welke aantallen moeten we dan aan denken? "Een stuk of 80." Op een aantal van 60.000 man klinkt dat weinig, toch is dat aantal behoorlijk.

"Wij hebben geen andere marketingactiviteiten gedaan, de stijgende plaatverkoop is met name echt te danken aan Pinkpop," stelt Universal medewerker Thijs Mantel naar aanleiding van Kaiser Chiefs' albumverkoop. "Vorig jaar al in de John Peel tent, toen Lowlands, nu het hoofdpodium: Kaiser Chiefs doet goede zaken." Ook Placebo vaart er wel bij. Hun album Meds stijgt zo'n dertig posities.
Opvallende binnenkomer in de lijst is Peter Murray, waar 3VOOR12 recensent Robert Lagendijk niet mee uit de voeten kon. Maar Murray heeft er wel een nieuwe lading liefhebbers bij: vanuit het niets belandt Murray op 53. Dit in tegenstelling tot o.a. Yes! Virginia van Dresden Dolls of albums van gedoodverfde winnaars Flaming Lips en Morrissey, van wie we geen beweging zien in de lijst van 100 albums. Misschien komt dat omdat er op het verkooppunt van de Free Record Shop op het terrein van Pinkpop maar een paar cd's waren uitgesteld van de betreffende artiesten? "We hebben er op het terrein wel een paar verkocht," vertelt Sjuul Kok van Rough Trade over het album van Morrissey. "Maar bij het uitkomen van Ringleaders Of The Tormentors dit jaar belandde hij al op positie no. 21, heel bijzonder voor Morrissey. Veel fans hebben dat album al. Ik ga er eerlijk gezegd niet van uit dat alle jonge kids van 14 door Morrissey op Pinkpop zijn betoverd en naar de winkel rennen voor het album. Het is toch iets van een oudere garde. Maar wie weet worden de platen van vrienden en familie geraadpleegd om toch maar eens wat van The Smiths of Morrissey te horen."

Alle Pinkpop artiesten uit de Megacharts top 100:
1 (1) Red Hot Chili Peppers - Stadium Arcadium
3 (3) Bløf - Umoja
15 (15) Tool - 10,000 Days
20 (51) Kaiser Chiefs - Employment
26 (39) Racoon - Another Day
33 (95) Editors - The Back Room
50 (98) Jamie Lidell - Multiply
54 (--) Pete Murray - Feeler
63 (96) Placebo - Meds
69 (re) Kraak & Smaak - Boogie Angst
71 (re) Skin - Fake Chemical State
79 (76) Nickelback - All the Right Seasons
93 (re) Infadels - We Are Not The Infadels
96 (re) Opgezwolle - Eigen Wereld
Bron: http://nlpop.blog.nl

2 juni 2006 - Pinkpop interactief bij UPC
De ruim 250.000 digitale klanten van UPC kunnen aanstaand weekend Pinkpop in een interactieve tv-versie bekijken. Een primeur. Afgelopen week is met succes iTV getest door Chellomedia en de Vpro. Chellomedia is het zusterbedrijf voor interactieve content van kabelaar UPC. De Vpro gaat de Pinkpop-muziek verspreiden via haar digitale muziekkanalen, beter bekend als 3voor12. Binnen het 3voor12TV-portaal kan de kijker kiezen uit twee tv-kanalen met veel live muziek. Komend weekeinde is bijvoorbeeld Pinkpop in zijn geheel te volgen op 3voor12 via twee tv-kanalen, eentje live en eentje met achtergronden en herhalingen. Daarnaast zijn er zes digitale radiokanalen waar de liefhebber kan afstemmen op de muzieksoort van zijn keuze, van house en hiphop tot rock. Ook is er een popquiz toegevoegd die de kijker kan maken met de afstandsbediening. Daarmee is de Vpro de eerste Nederlandse tv-partij die volledige interactiviteit toevoegt aan haar kanalen bij UPC Digitaal.

"Zonder dat er ruchtbaarheid aan was gegeven, hebben er in een week tijd al 10.0000 kijkers bij het zappen stilgestaan bij het kanaal. De startpagina van wat wij noemen het 'Mosaic' aan keuzes is 28.000 keer bezocht. De quiz is tweeduizend keer gemaakt, aan de peiling hebben duizend mensen meegedaan. Dat zijn hoopvolle getallen", aldus de woordvoerder van UPC.
Erwin Blom van Vpro's 3voor12: "De touwtjes komen steeds meer in handen van het publiek, zo hoort dat bij moderne media."
"Bij andere Nederlandse kabelaars is deze interactiviteit tot nu toe niet mogelijk", aldus UPC. De kabelaar heeft daarmee compensatie voor de onfortuinlijke bewegingen met hdtv.

12 mei 2006 - Op vrijdag 2 juni Pré-Pinkpop Party in SnowWorld Landgraaf!
Alvast in de sfeer komen van Pinkpop? Lekker genieten van goeie muziek en een lekker biertje? Op vrijdag 2 juni organiseert SnowWorld een Pré-Pinkpop party in de gezellige Bierstube.
De SnowWorld DJ's Michiel Pink en Johnny Pop zullen op deze avond de beste muziek draaien van 36 jaar Pinkpop. Dat wil zeggen de beste muzieksoorten; metal van Korn tot de Deftones, de ska van de The Specials tot Madness, house van Tiësto tot The Chemical Brothers, maar ook klassiekers als Joe Jackson, Fleetwood Mac en de George Baker Selection.

Dit alles wordt aangevuld met de toppers die op Lowlands en Rock Werchter gespeeld hebben, maar nog nooit op Pinkpop. De DJ's zullen ervoor zorgen dat je op deze avond al helemaal in de stemming komt voor het Pinkpop festival, dus: DON'T MISS IT!!!

De Party begint om 21:00. GRATIS ENTREE

20 april 2006: Skin zal Anouk vervangen
Skin, de voormalige Skunk Anansie-voorvrouw, zal in de plaats van Anouk optreden op maandag 5 juni. De programmacommissie heeft dan nog een taak om nog twee band te contracteren, voor de zaterdag een afsluiter op de 3FM-stage en voor de zondag om het programma compleet te maken. Nog anderhalve maand te gaan en de verkopen gaan goed. Er zijn al 40.000 kaaten verkocht.

13 april 2006: Anouk treedt niet op!
Vandaag heeft de organisatie van Pinkpop bekend gemaakt dat Anouk dit jaar niet in Landgraaf zal optreden. Zoals je in onderstaand persbericht kunt lezen kon er geen overeenstemming worden bereikt hoe laat Anouk zou spelen.
"Tot spijt van de organisatie zal Anouk toch niet op Pinkpop te zien zijn. Na uitvoerig overleg tussen de Pinkpop Programmacommissie en het management van Anouk is uiteindelijk geen overeenstemming bereikt over de plaats die de zangeres in de line up zou innemen."
"Met de keuze voor de huidige volgorde in de line up verleent de Pinkpop-organisatie prioriteit aan een aantal bands die voor een eenmalig optreden naar Nederland komen."
De Pinkpop organisatie betreurt de uitkomst maar respecteert de beslissing van Anouk. Op het moment wordt gezocht naar vervanging voor de vrijgekomen plek in de programmering op Pinkstermaandag.

Wij hebben navraag gedaan of de fans die kaartjes hadden gekocht om Anouk te kunnen zien, hun geld terug kunnen krijgen, maar helaas is dat niet mogelijk.
Bron: Fanclub Anouk

14 maart 2006: 10.000 kaarten voor Pinkpop in één dag verkocht
Op de eerste voorverkoopdag voor Pinkpop zijn er al 10.000 kaarten verkocht. De organisatie is dik tevreden. In de topjaren 2000 en 2002 begon de voorverkoop even goed. Vorige week woensdag werd het programma grotendeels bekendgemaakt. Vooral de Red Hot Chili Peppers, Tool en Placebo trekken veel extra mensen, denkt de organisatie. Er wordt dan ook gerekend op zeker 60.000 bezoekers.
Bron: L1

8 maar 2006: Pinkpop verwacht uitverkocht huis
Een uitverkocht huis. Dat verwacht organisator Jan Smeets voor Pinkpop dit jaar. Vanmiddag is in Amsterdam het officiële programma bekendgemaakt. Daarin zitten geen verrassingen meer. Topacts dit jaar zijn onder meer de Red Hot Chili Peppers en Anouk. De aftrap is voor de Limburgse band Alize die afgelopen weekend de wedstrijd Nu of Nooit won. Smeets zegt dat er wordt gepraat over de verkoop van Pinkpop. Maar daar zijn nog geen harde afspraken over gemaakt. De kans is groot dat Pinkpop over twee jaar voor het eerst in de geschiedenis niet met Pinksteren plaatsvindt, maar bijna een maand later. Dat komt omdat Pinksteren dan al begin mei valt.
Bron: L1


Programma 2006
Zaterdag 3 juni: 15.00-23.00 uur
Buma Stage 3FM Stage Mainstage
16.00 - 16.45 Alize 16.00 - 16.45 Kubb 15.00 - 16.00 The Dresden Dolls
17.45 - 18.30 Mo'Jones 17.45 - 18.45 Admiral Freebee 16.45 - 17.45 Nelly Furtado
20.00 - 21.00 Kraak & Smaak 19.45 - 21.00 Paul Weller 18.45 - 19.45 Kaiser Chiefs
21.00 - 22.30 Placebo

Zondag 4 juni: 13.00-23.00 uur
John Peel Stage 3FM Stage Mainstage
14.15 - 15.00 The Rakes 14.00 - 15.00 Vankatoen 13.00 - 14.00 Kashmir
16.00 - 17.00 The Zutons 16.00 - 17.00 Dredg 15.00 - 16.00 Bloodhound Gang
18.00 - 19.00 Infadels 18.00 - 19.00 Danko Jones 17.00 - 18.00 Racoon
20.15 - 21.15 Hooverphonic 20.15 - 21.15 Alter Bridge 19.00 - 20.15 dEUS
21.15 - 22.30 Tool

Maandag 5 juni: 11.00 - 23.00 uur
John Peel Stage 3FM Stage Mainstage
11.45 - 12.30 Living Things 11.45 - 12.45 Soulfly 11.00 - 11.45 Pete Murray
13.30 - 14.30 Jamie Lidell Live Band 13.30 - 14.30 David Gray 12.30 - 13.30 Bløf
15.30 - 16.30 Editors 15.30 - 16.30 Deftones 14.30 - 15.30 Skin
17.30 - 18.30 The Flaming Lips 17.30 - 18.30 Nickelback 16.30 - 17.30 Keane
19.45 - 20.45 Opgezwolle 19.45 - 20.45 Morrissey 18.30 - 16.45 Franz Ferdinand
20.45 - 22.30 Red Hot Chili Peppers
Wijzigingen programma tot op de concertdag(en) voorbehouden

13 februari 2006: De Red Hot Chili Peppers komen dit jaar naar Pinkpop.
De Amerikaanse band toert de komende tijd door Europa en doet dan ook een 'rondje festivals'. De top-act is in Landgraaf de afsluiter op maandag 5 juni. Volgens Buro Pinkpop zegt met het in huis halen van de stadion-act het programmabeleid drastisch gewijzigd te hebben. Het oudste nog bestaande festival van Europa kampt de laatste jaren met tegenvallende bezoekersaantallen. De groep was al ooit eerder op Pinkpop en wel in het jaar
1988 en 1990
Bron: L1

2 februari 2006: Buro Pinkpop maakt 5 namen bekend
Uit de "Gouden Tip" is bekend geworden dat de Nederlandse groep Racoon uitermate gewenst is op Pinkpop 2006, ook Anouk die al eerder op Pinkpop stond, zal van de partij zijn. Verder zullen Franz Ferdinand en Tool optreden. Vanmorgen lekte ook al de naam Placebo uit; de Britse formatie had het Landgraafse festival al opgenomen in het tourschema op haar website. Het Nederlandse Racoon is de winnaar van de Gouden Tip; dat is de band die het publiek het liefst op de komende editie ziet spelen. Welke dagen is nog niet bekend.
Het volledige programma wordt bekendgemaakt op woensdag 8 maart in Paradiso Amsterdam

De geruchtenmachine draait al weer op volle toeren
Tijdens Rock am Ring en Rock im Park in Duitsland op 02 - 04. Juni 2006 zijn al een aantal artiesten bekend, zoals Depeche Mode, Placebo, Franz Ferdinand, Korn, Deftones, Bela B., Sportfreunde Stiller, Kaiser Chiefs. Zoals Jan Smeets vaak zei in het verleden worden vele bands samen ingekocht met Rock am Ring in Duitsland. Trek zelf je conclusie.

Alice Cooper op Pinkpop 2006
Op de site The largest Source of Alice Cooper on the net staat te lezen dat Alice Copper misschien zal optreden op Pinkpop 2006, tijdens zijn Europa 2006 tour. Dit gegeven is helaas nog niet bevestigd.


Wil jij je ervaringen en leuke belevenissen op Pinkpop 2006 kwijt, laat 't ons dan weten via