2000 Updated 14 november 2017
Datum: 10 - 12 juni 2000
Acts:
Zaterdag:
Dead Punk Society, The Get Up Kids, Caesar, The Tea Party, Bush, Oasis

Zondag:
Lais, Green Lizard, Def Rhymz &Spookrijders, Laurent Garnier, Junkie XL, Andreas Johnson, Tracy Bonham, Novastar, Krezip, Guano Apes, 16 Horsepower

Maandag:
Madrugada, Muse, Arid, Gomez, Travis, Kane, Die Toten Hosen, Postmen, Counting Crows, The The, Venice, De Dijk, Korn, Pearl Jam, Live, Moby


Locatie: Megaland Landgraaf

Entree: 95,00 (v.v. 87,50 Excl. Servicekosten) 3 dagenkaart 145,00 incl. kamperen
Weer: zonnig warm
Toeschouwers: 66.299 op maandag en 30.000 op zaterdag en zondag
Presentatie: Dolf Jansen

BELANGRIJKE OPROEP!!!
Heb jij als pinkpopbezoeker mooie foto's gemaakt van de bands en artiesten,
en wil jij dat deze vereeuwigd worden op deze website verzoek ik je om op te nemen
BELANGRIJKE OPROEP!!!


Recencies zaterdag   Recencies zondag   Recencies maandag   Krantenartikelen   Crowdsurfverbod   Een Verslag

Op deze pagina vindt je een tabel met alle artiesten die ooit op Pinkpop hebben opgetreden.

Programma:
Zaterdag 10 juni:

3FM Tent Roskilde Tent
18.00 - 18.30 Dead Punk Society 18.00 - 19.00 The Tea Party
19.00 - 20.00 The Get Up Kids 19.30 - 20.30 Bush
20.30 - 21.30 Caesar 21.15 - 22.30 Oasis

Zondag 11 juni
3FM Tent Roskilde Tent
13.45 - 14.30 Lais 13.00 - 13.45 Andreas Johnson
15.15 - 16.00 Green Lizard 14.15 - 15.15 Tracy Bonham
16.45 - 17.45 Def Rhymz &Spookrijders 16.00 - 17.00 Novastar
18.30 - 19.45 Laurent Garnier 17.45 - 18.30 Krezip
20.30 - 21.30 Junkie XL 19.30 - 20.30 Guano Apes
21.30 - 22.30 16 Horsepower

Maandag 12 juni:
3 FM Tent Roskilde Tent Mainstage
11.15 - 12.15 Madrugada 11.15 - 12.15 Kane 10.30 - 11.15 Venice
13.15 - 14.15 Muse 13.15 - 14.15 Die Toten Hosen 12.15 - 13.15 De Dijk
15.15 - 16.15 Arid 15.15 - 16.15 Postmen 14.15 - 15.15 Korn
17.45 - 18.45 Gomez 17.45 - 19.00 Counting Crows 16.15 - 17.45 Pearl Jam
20.15 - 21.15 Travis 20.15 - 21.15 The The 18.45 - 20.15 Live
21.15 - 22.30 Moby

Het originele hoedje door Norbert Mirani, klik voor vergroting Het officiele Pinkpop-hoedje wordt verkocht sinds 2000 en is bedacht door Norbert Mirani, destijds marketeer bij tijdschrift Nieuwe Revu. In de Pinkpop-editie zat de festivalgids. De bedoeling van het hoedje was een extra impuls geven aan de festivalvreugde en saamhorigheid, gelukt! Nieuwe Revu is niet meer betrokken bij Pinkpop. De opbrengst komt ten goede aan Amnesty International.
De 3 partners uit het 1e jaar (Nieuwe Revu, Postbank & Amnesty international) hebben heel bewust besloten om de logo's bovenop het hoedje te plaatsen,
bezoekers willen namelijk wel een symphatiek Pinkpophoedje dat de saamhorigheid en feestvreugde vergroot maar men wil niet als reclamezuil rondlopen.
Bron: tekst en foto door Norbert Mirani

Agenda
30 Mei: Anouk zal niet spelen op Pinkpop 2000. Op dokters advies heeft ze al haar optredens tot en met juni af moeten zeggen. De Haagse zangeres is al twee-en-een-half jaar onafgebroken aan het werk en is nu volledig opgebrand. Wie haar plaats op 12 juni in de Roskildetent gaat overnemen is nog niet bekend. Jan Smeets is ongetwijfeld stad en land aan het afbellen voor een waardige vervanger.
(Bron: saucytrout nieuwsbrief)

1 juni: Op Pinkpop 2000 (10-12 juni) wordt geschiedenis geschreven! Het eerste vrouwen urinoir De Urinette zal in gebruik worden genomen. Vrouwen krijgen de mogelijkheid om staand te plassen. Voor vrouwen die de Urinette bezoeken ligt er een speciale plastuit klaar. De Plastuit Company heeft de Gentse striptekenenaar Kamagurka weten te strikken om de plastuit te verfraaien (beperkte oplage).

3 juni: Nadat Anouk af moest zeggen (Er is nog steeds geen vervanger voor Anouk. De organisatie verwacht nog rond dit weekend een vervangende band bekend gemaakt kan worden) is het festival getroffen door een veel grotere ramp. De Roskilde tent is door tornado getroffen en daardoor onherstelbaar beschadigd. De tent zorgde altijd voor een iets intiemere sfeer bij de concerten en figureerde zelfs in een clip van Faithless. Omdat er op zo'n korte termijn geen andere tent beschikbaar is waar pak 'm beet 10.000 mensen in kunnen is er besloten om het tweede podium weer een openlucht podium te maken. Oude tijden gaan weer herleven. Nou maar hopen dat het niet gaat regenen.

(Bron: saucytrout nieuwsbrief)

Zaterdag, ongeveer 17:15u. Na lang wachten achter de dranghekken mogen de eerste bezoekers naar binnen. Pinkpop is geopend! Maar dat ging niet zomaar. Op de dag van de opening wordt er nog hard gewerkt. De mainstage moet nog afgebouwd, de vuilnisbakken worden aangesleept en het terrein wordt klaargemaakt voor de ruim 60.000 bezoekers die erop gaan feest vieren.

Vlak voordat de hekken openen, rijdt Jan Smeets, gezeten op een van de vele scooters, naar de ingang. Hij is nog niet tevreden. De Pinkpop-vlag hangt nog niet en er ligt poep recht voor de ingang (wat hij meteen opruimt - daar is-ie niet te beroerd voor). De eerste bezoekers vinden het allemaal prima. Hoe het is om de allereerste bezoeker te zijn? "Jeuhhhhhh!"

Van bezoeker tot VIP: Het overkwam de Tilburgse band Green Lizard, die als 'reserve' na het uitvallen van Moloko plotseling in de 3FM-tent mocht spelen. En dan blijkt een verblijf op de camping opeens een stuk minder romantisch. Op maandagochtend bezoeken we de bandleden na een lange, zware nacht.

"Zwaartekracht is een killer," verzucht een zichtbaar vermoeide gitarist Willy. De 6 tentjes van de bandleden + aanhang stonden op een helling van camping C en tijdens het slapen schoven de Lizards voortdurend naar beneden. Willy heeft alles geprobeerd, met het hoofd omhoog, of juist naar beneden, maar het was allemaal niks. En nu wil hij het liefst zo snel mogelijk weg van camping C. Gelukkig zijn de meeste tentjes al ingepakt en in de toerbus geladen.

Zanger Remi heeft nergens last van gehad; hij sliep in een huisje ergens in de buurt. Zijn de bandleden niet jaloers? "We zijn natuurlijk het liefst 'samen uit samen thuis'," legt gitarist Brian uit. "Maar voor Remi is het wel goed - hij moet zijn stem sparen. En daardoor hebben we gisteren een geweldig optreden kunnen geven."

Is de band op de camping niet belaagd door enthousiaste fans na het succes van zondag? "Waag het nu niet 'nee' te zeggen!" roept een buurvrouw. Een fan? "Sinds gisteren." Maar volgens Willy viel het mee. "Op het festivalterrein vragen mensen ons wel eens om een handtekening, maar dat vinden we alleen maar leuk. Ze zijn niet lastig, de sfeer is heel goed."

Vandaag gaat de band nog naar het optreden van helden Pearl Jam kijken, en dan naar huis. Volgend jaar weer op de camping? "No way," luidt het unanieme antwoord. Kom op jongens, waar is jullie festivalspirit? "Daar gaat het niet om," vindt Brian. "Optreden is gewoon erg vermoeiend, dan moet je goed kunnen slapen." Alsof een festival bezoeken niet vermoeiend is...

Dit jaar, tijdens het dertig jarig bestaan, kreeg organisator Jan Smeets een lintje; "Ridder in de Orde van Oranje Nassau".

Een verslag:
Pinkpop 2000!
Natuurlijk was het weer een keigaaf jaar!!!!!! Heb veel mensen leren kennen daaro!
Vrijdag was een very busy dag! eerst die keuring en daarna naar Björn gegaan...paar uurtjes gebleven en door naar huis...tassen gepakt, Jacqueline meegenomen en even naar De Vagant...toen door naar Heerlen.
Hele nacht bij Poort gebleven (nog even bij Pinkpop gechecked of poorten al open waren maar was nie zo en daarna even naar Pieter gegaan hahaha)).
Vlechtjes eruit gehaald van 0.00 tot 2.30 uur. Poortje moe, maar was afgesproken dat we om 4.00 uur op het terrein zouden zijn...dus wakker gemaakt en gegaan. Pieter uit bed gebeld en toen met ons 3-tjes gewacht tot de bandjesstand open was...( we zijn er dus direct vóór gaan zitten) tot 7.30 uur gewacht!!
Wel gezellig gekletst met mensen uit Breda. Toen bleek ook nog eens dat de kaartjes van hun dus vals waren..maar ik wilde persé dus op een goeie plaats op camping A staan. Gelukkig waren die mensen uit Breda daar ook bij zo'n dug-out gaan staan dus ben ik daarbij gaan staan.
Toen bleek dat de kaartjes van Pieter en Poort toch echt waren, is Pieter bij ons gaan staan. Terug naar Poort om nog even rustig te slapen en wat te eten. 'S avonds veel lol op het terrein en oppe camping en rond 23 uur kwam er een jongen die 16 was en naar de naam Joep luistert erbij ons zitten. die zou om 0.00 uur dus 17 worden!
Even feestje gevierd enzo.. Volgende ochtend gewekt door joepie. Vroeg weer op en gezellig gekletst met de mensen enzo. Daarna weer naar het terrein met z'n allen. De muziek van de zondag was geen fuck aan dus weer vroeg terug. Film gekeken (American Pie) met Joep en Johan en daar kwamen we dus Steve tegen (Rockfabrik).
Die beloofde mij een MASSAGE! Die weet nu dus ook dat een massage een massage is gnagnagna. Ňok nog een after-sun behandeling van Joep gehad (Joep, dat mag nog eens!). Toen bij ons tentenkamp het feest zo'n beetje over was met Joep meegegaan naar een andere groep...tot het daar over was en er een leuke jongen (naam kwijt) bij kwam zitten en vroeg of ik mee ging bbq-en...snel meegegaan natuurlijk!
Maar hun houtskool was op...dus na een uurtje was ik het daar ook zat. Toen kwam ik Steve weer tegen en daar was Tommy ook (kwam ik eerder die avond tegen bij de dug-out waar ik op zat)..Tommy is een vreselijk lekker ding en ik hoop dan ook dat onze Steve daar een adres van heeft...heh heh heh.
Toen was het alweer zoiets tegen 5-en aan het lopen en werd ik moe (lang leve de drank en joints!). Snel tentje ingekropen en gaan slaaaaaaaapen. Ik heb trouwens ook lieve Roger nog gezien maar ja.....als je begint te lachen heeft een ontmoeting geen zin natuurlijk whhaahhahaha...sorry vond het best grappig allemaal. Maandag grote dag ik weer vroeg op.
Allemaal om half 12 naar het terrein....alwaar een vreselijk goed optreden van De Dijk was!!!! Pearl Jam was ook geweldig en Korn was ook he-le-maal te gek! En alle bands die ik heb gezien ook natuurlijk! Daarna film (South Park the movie) gezien en weer feest met z'n allen op de camping. Weer rond half 5 naar bed. Smorgens vroeg op....half 9.
Meteen alle spullen ingepakt en weggegaan. Joep en Johan waren al vroeg weg gegaan omdat Joep de volgende dag tentamen had...sneu nou, maar gelukkig zien we mekaar nog wel bij onze reunie!!! Da was het weer zo'n beetje! Hopelijk kan ik volgend jaar ook naar Pinkpop, maar dat zal toch wel? (KMar laat dat wel toe voor zo'n lief en aaaaaaardig meisje?) Dank aan pinkeltje71