PINKPOP 40 JAAR / 41e EDITIE
2010 Updated 8 december 2013
Datum: 28 mei t/m 30 mei 2010
Acts: zie programma  Info voor Landgraaf bezoekers

Locatie: Megaland Landgraaf

Entree: 3 dagen met camping kost dit jaar € 140,00. losse dagkaart kost € 75,00 (v.v. prijzen excl. servicekosten €5,00, de voorverkoop start zaterdag 12 december 2009 om 10.00 uur.)
Bestel je kaartjes via internet in Nederland, Koop je kaartje in ieder geval NIET hier.
Natuurlijk wel ff goed checken dat je originele kaarten koopt. Buro Pinkpop steunt de strijd tegen het doorverkopen van kaarten tegen woekerprijzen via de actie: weet waar je koopt.


Weer: vrijdag zonnig en lekker warm, zaterdag warm tot de avond later een buitje, zondag zeer veel regen
Toeschouwers: 72.000 totaal

Presentatie: Giel Beelen en Eric Corton

BELANGRIJKE OPROEP:
Heb jij als pinkpopbezoeker mooie foto's gemaakt van de bands en artiesten,
en wil jij dat deze vereeuwigd worden op deze website verzoek ik je om op te nemen
BELANGRIJKE OPROEP!!!

Recencies vrijdag  Recencies zaterdag  Recencies zondag  Statistieken  Krantenartikelen  Pinkpop DVD's  Veel online videoclips  Meer online videoclips  Setlists  Pinkpop foto's



Unieke Pinkpop Converse All Stars Bijzondere, door artiesten of creatieven gepimpte sneakers zijn leuk om te hebben. Je hebt dan toch een one of a kind item in je bezit.
Jan Smeets, de oprichter van Pinkpop en de man die al jarenlang een keur aan artiesten in een Limburgs dorp bij elkaar weet te brengen, greep graag zelf naar de spuitbus om een paar Converse gympen een metamorfose te geven. Deze werden -geheel in stijl- bewerkt met roze en zwarte graffiti en het Pinkpop-logo.

Smeets deed dit om een scholenproject in het Boliviaanse dorpje Arampapa te steunen. Want dat is waar de opbrengst van de Pinkpop style sneakers, die vanaf vandaag op Ebay geveild worden, bestemd is. Het uiteindelijk bedrag dat deze speciaal gepimpte Converse Sneakers hebben opgebracht is op 11 juni 102,50 Euro



De eerste afvaller: Wolfmother
AMSTERDAM - Het optreden van de Australische hardrockband Wolfmother op Pinkpop gaat definitief niet door. Dat heeft de organisatie donderdagavond laten weten. Al eerder werd gemeld dat Wolfmother niet zou komen optreden op Pinkpop, nadat de Australische rockformatie Wolfmother een voorprogramma show voor Kiss af moest zeggen. Later meldde de organisatie van Pinkpop dat het optreden misschien toch gewoon door zou gaan, maar wegens ziekte van zanger Andrew Stockdale heeft Wolfmother het geplande optreden op Pinkpop 2010 definitief moeten afzeggen.
De organisatie is druk op zoek naar een vervangende act. Jan Smeets liet vanmorgen al weten dat dat waarschijnlijk Triggerfinger is. Deze stonden al op het programma maar op het podium in de tent en zullen dus waarschijnlijk op het main stage spelen.

Regen of zonneschijn?
Een goede voorbereiding is het halve werk. Vandaar dat een goed voorbereide festivalganger ook even kijkt wat het weer doet.
Dag 1: Vrijdag 28 mei
Onze Duitse vuurhelden van Rammstein zullen de mainstage vrijdag in vuur en vlam zetten. En die hitte kunnen we goed gebruiken, want het wordt vrijdagmiddag slechts 17 graden. Er is veel bewolking en in de middag is er een kleine kans op een bui.

Dag 2: Zaterdag 29 mei
Zaterdag spelen de punkrockers van Green Day een set van ruim 2 uur. De vraag is natuurlijk of de hanekammetjes dan overeind blijven staan. Voorlopig lijkt het zaterdag droog te blijven, maar is er wel veel bewolking. Met een zuidwestenwind wordt warmere lucht aangevoerd. De maxima komen uit rond 20 graden. In de loop van de zaterdagavond gaat het licht regenen.

Dag 3: Zondag 30 mei
Op zondag zal het de Prodigy zeker lukken de voetjes van de vloer te krijgen. Maar wordt het stofhappen of blubberstampen? Het lijkt erop dat het zondag vrijwel de hele dag regent en dat er verspreid over de dag zo'n 10-20 milimeter regen zal vallen. Aan de temperatuur verandert niet veel, het wordt zondag 16 graden. Dat wordt dus blubberstampen vooraan bij de Prodigy.
Een goede voorbereiding is zoals gezegd het halve werk en daarom hier nog een checklist voor als je naar een popfestival als Pinkpop gaat
Bron: weeronline / pinkpop.nl door Joralf Quist

Pinkpop houdt rekening met IJslandse aswolk
De organisatie van de 41e editie van Pinkpop in Landgraaf houdt rekening met mogelijke afzeggingen door de IJslandse aswolk.

Organisator Jan Smeets heeft in kaart gebracht welke bands problemen kunnen krijgen als er weer luchthavens gesloten worden.
Ondertussen zijn de voorbereidingen voor het festival in volle gang.
Bron: Zie.nl

Doe het zelven bij Oxfam Novib op Pinkpop
Van Barista tot Superheld
Den Haag 25 mei - Op een eenvoudige manier bijdragen aan een leukere en betere wereld? Dat is niet moeilijk. Oxfam Novib gelooft in het zelfdoen en verstrekt 'Doehetzelf Tips' aan bezoekers van Pinkpop. In de ambassade van het Zelfdoen maak je kennis met "This Is Africa" een partnerorganisatie van Oxfam Novib en leer je om een eerlijke cappuccino te maken. De groene 'action heroes' dolen weer rond en belonen goed gedrag. Bovendien is Oxfam Novib op zoek naar nieuwe superhelden onder de festivalbezoekers.

Voor Doehetzelf Tip 43 (Koop geen koffie verkeerd) wordt het de festivalbezoekers gemakkelijk gemaakt. Bij de Oxfam Novib koffiebar kun je tijdens Pinkpop van vrijdag 28 mei tot en met zondag 30 mei, terecht voor een (h)eerlijke cappuccino, latte, muntthee of moccaccino. Zo consumeer je eerlijk en kies je voor producten die het milieu niet aantasten, waarvoor de maker een eerlijke prijs krijgt en waarvoor arbeiders niet worden uitgebuit.

De Action Heroes zijn weer op missie tijdens Pinkpop. Zij gaan op zoek naar nieuwe superhelden met hun 'Helden Recruitment Agency'. Ook belonen zij goed gedrag met een stempel op een spaarkaart. Een volle spaarkaart levert een originele festivalgadget op uit de cadeau-automaat. In de Ambassade van het Zelfdoen kun je een baristaworkshop volgen, kennis maken met één van de partnerorganisaties van Oxfam Novib "This Is Africa" of in een workshop een vintageshirt voorzien van je persoonlijke statement over eerlijke handel.

Tijdens het festival roept Oxfam Novib bovenal bezoekers op om elkaar te inspireren en in actie te komen voor een betere wereld. Dingen die gemakkelijk passen binnen je eigen leven. Door bijvoorbeeld een bankrekening bij een duurzame bank te openen (Doehetzelf Tip 4: denk duurzaam), of vrijwilliger te worden voor korte of langere tijd (Doehetzelf Tip 7: doe iets voor niets)

Over Oxfam Novib
Mensen in ontwikkelingslanden moeten een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen, het zelf kunnen doen. Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Oxfam Novib samen met partnerorganisaties ter plaatse, donateurs, vrijwilligers, bedrijven, overheden, Oxfam-organisaties wereldwijd en andere 'ambassadeurs van het zelfdoen'.
Bron: Persbericht Oxfam Novib 25 mei 2010

De Officiële Pinkpop Laars
Dunlop heeft deze hippe laarzen ontwikkeld in "Pinkpop roze" met het bekende Pinkpop logo voorop de laars.

Niet alleen voor als het regent, maar ook als uniek Pinkpop souvenirs die het hele jaar door gedragen kunnen worden.

Deze laarzen zijn in een beperkte oplage speciaal gemaakt voor Pinkpop 2010. Jan Smeets, Pinkpop icoon, zegt het volgende over de samenwerking met Dunlop Boots: "Met Dunlop laarzen is het net als "Walking on Sunshine", "Walking on the Moon", "These boots are made for walking", "Walking on Air" en nu ook "Walking on Pinkpop"! Genoeg raakvlaken tussen "laarzen" en muziek. Goed schoeisel is belangrijk tijdens een festival als Pinkpop en dat is met de Dunlop Boots het geval, en zeker als dan ook nog eens pink zijn!"

Let op dat de laarzen alleen gedurende het Pinkpop festival van 28 t/m 30 Mei 2010 op te halen zijn. Bij bestelling wordt een bevestigingsvoucher opgestuurd en kan de Dunlop Pinkpop laars tijdens Pinkpop bij de Dunlop stand worden opgehaald en betaald met deze voucher.
Zonder bevestigingsvoucher kan de beschikbaarheid van de laars niet gegarandeerd worden.
Maat 38 - 47 Bestel hier

Geplaatst met toestemming van Dunlop® Protective Footwear

Onrust in Landgraaf
LANDGRAAF - Voor de ingang van evenemententerrein Megaland hebben vanochtend enkele schermutselingen plaatsgevonden. Dagjesmensen die het popfestival Pinkpop wilden bezoeken, reageerden ontdaan en geprikkeld toen zij vernamen dat het driedaagse evenement pas aanstaande vrijdag zal beginnen.
Veel van de aanwezigen lieten zich tegenover de lokale media laatdunkend uit over de gang van zaken. “Drie dingen zijn zeker in het leven: je gaat dood, de smaak van bier ga je pas waarderen na je 15de en Pinkpop is altijd tijdens Pinksteren. Altijd! Dit is dan ook letterlijk en figuurlijk heiligschennis”, aldus een bezoeker uit het Groningse Oudeschans.

Een andere bezoeker uit het Noord-Hollandse Velsen vindt dat Pinkpop volgende week beter omgedoopt kan worden tot 'dikke middelvingerpop'. De 29-jarige man is van mening dat de festivalorganisatie zich met de huidige koers te veel laat leiden door commerciële belangen.
Een voorbijganger uit het nabijgelegen Heerlen wist te vertellen dat men de zaak niet zo hoog moest opnemen. De vrouw van Jan Smeets zou de festivaldirecteur hebben gedwongen om de Pinksterdagen eindelijk weer eens bij zijn familie door te brengen.
Bron: Oorsmeer

Aswolk en lage euro dwarsbomen Pinkpop 2010
Tweede Pinksterdag. Normaliter staan er nu een slordige 60.000 mensen op de renbaan in Landgraaf voor de laatste dag van Pinkpop. Maar Jan Smeets heeft zijn festival gelijk laten lopen aan grote Duitse festivals, opdat hij een volvet programma kon presenteren. Want Pinksteren valt iets vroeg dit jaar. Dus barst Pinkpop pas aankomende vrijdag los. In gesprek met Nu.nl geeft de festivaldirecteur dat de dalende euro hem parten speelt, net als de aswolk mogelijk roet in het eten kan gooien.

Momenteel hebben Nederlandse luchthavens geen last van de aswolk. Maar een wijzigende wind en Schiphol zou zomaar weer op slot kunnen. Bovendien zorgt de IJslandse as nog wel voor problemen elders in het Europese luchtruim, wat transatlantische vluchten soms bemoeilijkt. Smeets: “Op dit moment wordt het tourschema van mogelijke vervangende acts in kaart gebracht. Voor het geval dat er acts zijn die niet naar Nederland kúnnen of wíllen vliegen.”

Wat Smeets zeker parten speelt, is de euro. Deze zakt de laatste weken stevig in prijs ten opzichte van de dollar. “Door de devaluatie van de euro zijn mijn kosten fors toegenomen. Veel acts worden in dollars uitbetaald. Die munt is nu bijna 20 procent meer waard dan toen contracten werden afgesloten. Ik houd dus ook de ontwikkelingen op de geldmarkt scherp in de gaten.”
Bron: nlpop.blog.nl

Pinkpop 2010, ook live op Cultura24!
Op zaterdag 29 en zondag 30 mei aanstaande is Pinkpop - dit jaar voor het eerst! - live te volgen op Cultura24. VPRO's 3VOOR12 doet die dagen vanaf 13:00 uur kamerbreed verslag van de 41ste editie van het Limburgse popspektakel. Dit spektakel is te zien op Cultura24: zaterdag 29 en zondag 30 mei, vanaf 13u tot ongeveer 00u30

Voorafgaand aan dit Pinkpopweekeinde, de hele week op Cultura24 Pinkpop-voorpret met concerten van Wolfmother, Yeasayer en John Mayer.
Een verslag van editie elf, dertig jaar geleden. In 1980, toen nog op het Burgemeester Damen sportpark te Geleen. traden er zeven acts op. En dat waren enkel spannende namen: Garland Jeffreys, Raymond van het Groenewoud (met die inmiddels legendarische uitvoering van 'Je veux de l'amour'), een bloednerveuze Joe Jackson, The Specials, Van Halen (alleen wilden deze hardrockers helaas - ja, toen al - niet gefilmd worden), The J. Geils Band met een gehavende voorman Peter Wolf en als uitsmijter niemand minder dan The Jam, geleid door een piepjonge Paul Weller. Eerder uitgezonden door de KRO op 28 september 1980. Lees hier meer over Pinkpop 1980
Bron: Cultura24

Pinkpop Nacht op Rockpalast WDR TV
In de nacht van zondag 23 mei op maandag 24 mei wordt op de Duitse TV zender WDR 3 in het bekende muziekprogramma “Rockpalast” bijna 4 uur aan registraties uitgezonden van Pinkpop 2009. De nacht begint met een documentaire over de 40ste jubileumeditie van Pinkpop waarna er beelden van optredens worden uitgezonden van Placebo, Snow Patrol, The Killers, Anouk, Chris Cornell en Amy McDonald.
Voor meer info klik hier

Derde Breakfest op Megaland
Breakfest, eendaags jongerenlifestyle festival met straatsport, muziek, demo's, dans, workshops en games. Breakfest heeft dit jaar weer een propvol programma; zo zijn er twee podia met optredens van Hadouken!, Valerius, Zwart Licht, Only seven left en vele andere toffe acts! Geef je op voor de Roxy fashion shoot (girls only!), doe mee met een van de creatieve of sportieve workshops, kijk naar de skatepro's tijdens de Quiksilver skatecontest, of kom gezellig voetbal bij ons kijken op megagroot scherm. Er valt genoeg te zien en te beleven!
Kijk voor het complete programma op deze site. Zaterdag 19 juni vindt de derde editie van Breakfest plaats op het evenemententerrein Megaland in Landgraaf, Zuid Limburg. De deuren zwaaien om 12.00 uur open, einde programma rond 20.30 uur. -> Mis het niet, so be there!

Pinkpop Magazine van LiveXS nu al te lezen
Zoals elk jaar (voorheen deed dit het magazine OOR en de Nieuwe Revu) heeft de redactie van LiveXS ook in 2010 weer het officiële Pinkpop Magazine geproduceerd. Je vind het boekje als bijlage in het midden van de nieuwe LiveXS, die vanaf nu weer in het hele land verkrijgbaar is. Deze versie is nu ook hier online te lezen
Het meest opmerkelijke is dat de Tentstage dit jaar waarschijnlijk wordt omgedoopt naar Converse-Stage. Het bekende schoenenmerk is dit jaar de hoofdsponsor van het kleinste podium op Pinkpop 2010.

Koop alvast je petje via Amnesty
Koop je roze Amnesty Petje nu al! Het petje wordt al jaren door Amnesty International tijdens Pinkpop verkocht en is ieder jaar een groot succes.

Dit jaar is het dus ook al voorafgaand aan Pinkpop te bestellen. Met de koop van het petjes steun je het werk van Amnesty International, o.a. de campagne voor menswaardig wonen.

Voor deze campagne zal ook actie worden gevoerd tijdens Pinkpop.

Het petje is tot 25 mei online te bestellen via de Amnesty webshop voor 6 euro excl. verzendkosten. Klik hier om te bestellen

Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal Pinkpop-petjes online te koop!

Dit jaar vraagt Amnesty International op Pinkpop aandacht voor gedwongen huisuitzettingen in Nairobi, Kenia. In Nairobi leven twee miljoen sloppenbewoners onder constante dreiging. Ze kunnen ieder moment, zonder waarschuwing, uit hun huizen worden gezet. Amnesty komt in actie om deze mensen te beschermen. Op het Pinkpopterrein staat een echte sloppenwijk. Er is een loungegedeelte en er worden diverse 'sloppenwijk'-activiteiten georganiseerd. De sloppenwijk op Pinkpop is bekleed met petitielijsten. Festivalbezoekers kunnen de actie steunen door de petitie te ondertekenen.
Bron: Amnesty

Programma met 5 nieuwe acts compleet
Pinkpop heeft de laatste 5 namen gecontracteerd. Het zijn vijf nieuwe namen waarmee pinkpop voor deze groepen mogelijk kan dienen als springplank voor de toekomst. Het is de rock & roll droom uit belgië en wel het duo The Black Box Revelation, de britse bands The Maccabees en General Fiasco. En uit de vijver van ETEP, het European Talent Exchange Program, haalde pinkpop de britse band Everything Everything en singer-songwriter Jon Allen. Er is ook een verschuiving op de podia. Vanwege steeds groter wordende populariteit is Biffy Clyro doorgeschoven naar de 3FM-stage en krijgt Caro Emerald een latere spot. Intussen zorgen Rammstein, Green Day, The Prodigy, P!nk, Editors, John Mayer en Mika er voor dat de kaartverkoop gestaag doorloopt en dat de magische grens van 60.000 bereikt is.
Bron: Persbericht Buro Pinkpop 13 april 2010

Misschien overbodig, maar hier nogmaals een aantal regeltjes
Zowel op het festivalterrein als op de camping gelden de bekende festivalregels. Kinderen onder de 12 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een volwassene, het is verboden om glas, blik, plastic flessen, drank en eten of gevaarlijke voorwerpen binnen te brengen, er kan (en zal) gefouilleerd worden. Verder is er cameratoezicht, professionele foto- en video-apparatuur is niet toegestaan (eenvoudige digitale toestellen zijn geen probleem). Parasols, klapstoelen en opstapjes zijn niet toegestaan, huisdieren zijn ten strengste verboden (ja wat doe je je hond ook aan). Weekendbezoekers met een polsbandje moeten bij binnenkomst ook altijd een entreekaart kunnen tonen (dus niet meteen weggooien). Bezoekers met een dagkaart tonen de entreekaart aan de ingang waarna de controlestrook wordt afgescheurd. Voor de dagbezoekers zijn er geen polsbandjes.

Slash en Motörhead toegevoegd aan het programma
De Amerikaanse gitarist Slash en de Britse rockband Motörhead zijn toegevoegd aan de lijst van artiesten die dit jaar op Pinkpop staan. Ook de Nederlandse hiphopact The Opposites treedt op op het Limburgse festival. Het festivalprogramma is daarmee op vijf namen na compleet. De organisatie hoopt de laatste namen snel bekend te kunnen maken. De Amerikaanse band OneRepublic heeft de show voor het festival afgezegd. Volgens de organisatie staat de groep op dat moment in het voorprogramma van een andere band.
Bron: Persbericht Buro Pinkpop 22-03-2010

Weer drie bands toegevoegd
Na de persconferentie van heeft buro Pinkpop weer een aantal nieuwe namen bekend gemaakt, de Nederlandse band C-mon & Kypski, de Amerikaanse groep Onerepublic bekend van de hit 'Apologize' uit 2008 en de symfonische metalband Epica werden donderdag aan de lijst toegevoegd. Epica heeft haar tourschema hierop aangepast, ze treden op 28 mei op, en vertrekken dan voor een optreden in Thessaloniki Griekenland op 30 mei.

40 portretten van Pinkpop publiek tijdens Pinkpop 2009 in een geprint fotoboek
Het boek 40 + 1 - Portretten van Pinkpop Publiek bevat foto's van het publiek tijdens Pinkpop 2009. Een deel van de gefotografeerde mensen uit het publiek is thuis opgezocht voor een kort interview. Zij vertellen hun verhaal bij de foto, en ook Mr. Pinkpop Jan Smeets vertelt openhartig over zijn band met het Pinkpop publiek.

Normaal zou bij de gedachte aan een fotoboek al snel gekozen worden voor productie in offset. Opvallend is dat dit boek geproduceerd is door Printforce op een Océ printer, de CS665. Dit boek is een bewijs dat printkwaliteit ook in kleur niet onderdoet voor offsetdrukken. Het boek wordt 24 februari uitgebracht, zodat iedereen kan meegenieten van Pinkpop in tekst en beeld. Tijdens de persconferentie over de line-up van Pinkpop 2010 werd tevens het eerste exemplaar van het boek 40+1 - Portretten van Pinkpop publiek - overhandigd. Giel Beelen - die het voorwoord schreef voor deze uitgave en Jan Smeets, directeur van het Festival ontvingen als eersten een exemplaar van het boek uit handen van de fotografe Vera Claessen.

Vera Claessen besloot vijf jaar geleden het roer om te gooien en van haar passie haar beroep te maken. Na een juridische carrière heeft zij een opleiding fotografie gevolgd en afgerond. Sindsdien werkt Claessen als zelfstandig fotograaf. Als nazaat van de organisatoren van het eerste uur, was het jaarlijks bezoek aan het Pinkpop festival voor haar verplichte kost. Vanuit die betrokkenheid besloot ze om tijdens de 40ste editie van Pinkpop een fotoreportage van het publiek te maken. De foto's en de verhalen die ze daarbij optekende, legden de fascinatie voor het fenomeen Pinkpop door alle rangen en standen bloot. Vandaar dat ze haar fotoproject liet illustreren met een aantal uitgebreide interviews van dit Pinkpoppubliek die journaliste Trix Broekmans voor haar rekening nam.

Het resultaat is een ode aan Pinkpop in mooie foto's en bijzondere verhalen. De productie is tot stand gekomen dankzij de medewerking van Océ-Nederland. De oplage wordt op afroep digitaal geprint op de Océ CS665 Pro die staat opgesteld bij Printforce in Alphen aan den Rijn. Met deze productie geven Océ en Printforce alvast hun visitekaartje af als het gaat om hun samenwerking, hun kennis en kunde op het terrein van digitale boekproductie. Voor Océ-Nederland betekent de verschijning van deze titel de eerste 'eigen' uitgave binnen haar BookFutures-programma.
Bestellen van dit unieke boek kan op de site van Vera Claessen

Grote namen op 41ste pinkpop
Jan Smeets in gesprek met Giel Beelen op de persconferentie Destine op de persconferentie Van de geplande 39 acts hebben er momenteel 29 hun komst naar de 41ste pinkpop bevestigd. Rammstein, Green Day, The Prodigy, P!nk, Editors, John Mayer en Mika zijn de grote namen. Traditiegetrouw komen er ook weer veel nieuwe bands zoals Kasabian, Florence + the Machine, Gossip, Yeasayer, The Temper Trap, Biffy Clyro, Kitty, Daisy & Lewis en 2 Many DSs. Naar aanleiding van de jaarlijkse gouden tip zullen op pinkpop Wolfmother, Pixies, Skunk Anansie, Danko Jones, Gogol Bordello, Mando Diao, Paolo Nutini, Kate Nash en Triggerfinger terugkeren met nieuw materiaal. De nederlandse inbreng zal bestaan uit Destine, Caro Emerald en Moke maar nu met het voltallige metropole orkest. De Limburgse trots wordt vertegenwoordigd door Dewolff en openingsact Sungrazer, de winnaar van de limburgse talentenjacht nu of nooit.

vrijdag 28 mei: 15.00-23.00 uur
Rammstein, Kasabian, Paolo Nutini, The Temper Trap, Gossip en Sungrazer

Zaterdag 29 mei: 13.00-23.00 uur
Green Day, Editors, Mando Diao, Moke en metropole orkest, John Mayer, Triggerfinger, Destine, 2 Many DJs, Biffy Clyro, Kitty, Daisy & Lewis, Caro Emerald

Zondag 30 mei: 12.00-23.00 uur
The Prodigy, Mika, Skunk Anansie, Danko Jones, P!nk, Pixies, Wolfmother, Kate Nash, Gogol Bordello, Florence + the Machine, Yeasayer, Dewolff
Wijzigingen programma voorbehouden
Bron: Persbericht Buro Pinkpop / Foto's: Jutha Bandpics.nl

Geruchtenmachine draait op volle toeren
Zoals elk jaar weer, kort voor de persconferentie op 24 februari, wordt er volop gespeculeerd welke bands of artiesten zullen spelen op Pinkpop. Namen zoals Greenday, die overigens in dat weekend geboekt zijn voor Open Air op 30 mei in Hannover, Editors, - volgens Giel Beelen en die zou het kunnen weten - , Fun Lovin' Criminals, die dit jaar ook al op Pukkelpop spelen, de Geleense band DeWolff, en wie weet Stone Sour, of Gossip die dan net terug zijn uit Parijs. We wachten geduldig af tot woensdag

Sungrazer mag Pinkpop 2010 openen
De stoner band Sungrazer uit Maastricht mag zich de gelukkige winnaar noemen van Nu Of Nooit 2010 en de daarbij behorende prijs "Pinkpop 2010 openen" van Mr. Pinkpop Jan Smeets in ontvangst nemen.
Marlon Penn & The Modern Underground uit Roermond eindigde als tweede en Clock uit Weert had de eer om de derde prijs in ontvangs te nemen. De laatste twee wonnen respectievelijk twee dagen studiotijd en een videoclip.

Wie mag Pinkpop 2010 openen?
Vijf Limburgse acts gaan op zondag 21 februari in de Bosuil te Weert de strijd met elkaar aan om de hoofdprijs van Nu of Nooit in de wacht te slepen, namelijk spelen op Pinkpop 2010!
De finalisten die opgaan voor deze felbegeerde prijs zijn:
Sona uit Sittard-Geleen
Moose da Beat uit Roermond
Clock uit Weert
Sungrazer uit Maastricht
Marlon Penn & The Modern Underground uit Roermond

En dat is niet alles
En alsof een plek op Pinkpop nog niet genoeg is valt er nog veel meer te winnen. Zo wordt er studiotijd beschikbaar gesteld voor zowel de winnaar als de winnaar van de aanmoedigingsprijs, door zowel Studio Klank (Tegelen) als 3Sun Recordings (Maastricht). Daarnaast zal Nevels Audiovisuals uit Nederweert een videoclip maken voor de band waarvan de jury vindt dat zij daar klaar voor zijn. Futuron Webdesign uit Sittard maakt een professionele website voor de winnaar. En als klap op de vuurpijl gaat Marcus Productions uit Eindhoven de winnaar flink promoten met behulp van een single die bij 3Sun Recordings wordt opgenomen tussen de finale en het uiteindelijke optreden op Pinkpop!
Bron: musicfrom.nl

Wolfmother als Gouden Tip naar Pinkpop 2010
Dit jaar werd al weer een record gebroken wat betreft inzendingen via internet voor de traditionele GOUDEN TIP. Niet minder dan 18.578 unieke stemmers noemden in totaal 2.526 verschillende namen. De organisatie is druk bezig de top 50 door te spitten voor geschikte en beschikbare acts voor Pinkpop en kan met trots weer een act uit deze top bevestigen en wel de Australische rockband WOLFMOTHER. Aangezien deze band dinsdagavond in een uitverkochte 013 te Tilburg optrad meent de organisatie dat hun komst wel bekend gemaakt mag worden. Direct na het optreden van RAMMSTEIN op 6 december in het Gelredome kon Pinkpop ook deze band aankondigen als headliner voor de eerste dag. In dezelfde week werden ook nog eens P!NK, JOHN MAYER en KASABIAN aangekondigd. Ook deze vier groepen stonden in de top 50. Dat veroorzaakte een fantastische start van de kaartverkoop op zaterdag 12 december j.l. Op de traditionele presentatie in Paradiso, Amsterdam zullen nog minstens 35 groepen en meer informatie over Pinkpop 2010 worden bekendgemaakt.

Pinkpop zal in 2010 voor de 41ste keer plaatsvinden. Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guiness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival in Europa en mogelijk zelfs in de wereld. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen, waar Pinkpop 17 keer werd gehouden. In 1987 werd eenmalig uitgeweken naar Baarlo. Vanaf 1988 wordt Pinkpop gehouden op het evenemententerrein Megaland in de gemeente Landgraaf en zal daar dit jaar voor de 23ste keer plaatsvinden. De afgelopen vier edities waren volledig uitverkocht. In totaal is Pinkpop 20x uitverkocht geraakt. De traditionele perspresentatie wordt gehouden op woensdag 24 februari in poptempel Paradiso te Amsterdam. De voorverkoop is al begonnen. Meer info op de website www.pinkpop.nl.
Bron: Persbericht Buro Pinkpop 26-01-2010

Paramore niet naar Pinkpop
De band Paramore komt definitief niet naar het Limburgse festival Pinkpop. Dat meldde de organisator Jan Smeets vanmorgen aan Giel van 3FM.
Volgens festivalsite Graz stond Paramore hoog in de favorietenlijstjes voor het festival. Ook komen Kings of Leon niet naar het festival, aldus Smeets een paar weken geleden, omdat ze dit jaar niet bezig zijn met een tour. De artiesten die al bevestigd zijn, zijn Rammstein, P!nk, John Mayer en Kasabian. Eerder gingen al geruchten over Faith No More.
Bron: 3FM aan Giel Beelen door Jan Smeets

Smeets vreest verlies Pinkpopcamping
LANDGRAAF - Pinkpopbaas Jan Smeets vreest kampeerruimte te verliezen door de plannen van het Sport & Leisurepark bij VV Schaesberg. Vorige maand schreef de gemeente aan Smeets een brief waarin hem wordt gegarandeerd dat de ontwikkeling van het Sport & Leisurepark 'geen negatieve invloed zullen hebben op de kampeerfaciliteiten' tijdens Pinkpop. Maar Smeets is er niet gerust op. "Dit gaat wél ten koste van kampeerplekken. En er speelt nog veel meer. Maar mijn advocaat heeft me geadviseerd er nu verder niets over te zeggen", vertelt de Pinkpopbaas. Hij verwacht dat het uitdraait op een rechtszaak. Smeets heeft al jaren een afspraak met VV Schaesberg over het kamperen tijdens Pinkpop.

Al die tijd was Pinkpop een belangrijke partner voor de naastgelegen voetbalvereniging. Smeets: "VV Schaesberg is het met me eens." Vandaag praten het voetbalbestuur en de gemeente met elkaar. Wellicht komt dan ook dit onderwerp aan de orde komt. De nieuwe voorzitter van VV Schaesberg was gisteren echter niet bereikbaar voor commentaar. Het Sport & Leisurepark is een proeftuin van NOC*NSF.
Aanvankelijk was het de bedoeling dat de komende jaren tal van sportverenigingen hun sport op en rond Megaland zouden beoefenen. Maar omdat Jan Smeets zijn poorten hooguit tweehonderd dagen per jaar wilde openstellen voor de sporters, verhuisde het Sport & Leisurepark naar de buren van Megaland: VV Schaesberg. Hier is inmiddels een BMX-parcours aangelegd voor crossfietsers.
"De plannen die we voor het hele terrein hebben ontwikkeld, zijn tussendoor niet meer veranderd", vertelt manager Jolanda van der Luer van het Sport & Leisurepark. "En wij respecteren de afspraken die VV Schaesberg met Megaland heeft. Onze plannen gaan niet ten koste van kampeerplekken tijdens Pinkpop. Ook plannen we de aanleg van het beachveld bijvoorbeeld zodat dit vóór Pinkpop af moet zijn."
Met de aanleg van de vierhonderdmeterbaan wordt volgens Van der Luer bewust pas ná Pinkpop begonnen. Zodat het geen bouwput is tijdens Pinkpop. Jammer dat nu uitgerekend Megaland naar de rechter wil stappen." De gemeente kan niet inhoudelijk reageren: "We hebben (nog) geen reactie gekregen van Jan Smeets op onze brief. Verder hopen we constructief te blijven samenwerken met Megaland."
Bron: Dagblad De Limburger 15-01-2010

Gitarist-zanger Tom Smith van Editors op pinkpop 2006 Mogelijke nieuwe namen Pinkpop
De baas van Pinkpop, Jan Smeets, heeft bekend gemaakt dat Green Day, Editors en Weezer in de running zijn voor het festival in Landgraaf. Alle drie de bands brachten vorig jaar een nieuw album uit. Ook Faith No More, in 2009 nog op Lowlands, zou tot de mogelijkheden behoren. Dat bevestigde Jan Smeets tegenover radiopresentator Michiel Veenstra in zijn show op 3FM
Bron: 3FM door Jan Smeets

De voorverkoop voor Pinkpop loopt voorspoedig
Heel veel muziekliefhebbers kijken alweer uit naar Pinkpop. In het weekend dat je er voor het eerst kaartjes voor kon kopen, deed het festival goede zaken. In twee dagen tijd werden 12.000 kaartjes verkocht voor het festival. Dat is een vijfde van het totaal aantal van 60.000 tickets. Organisator Jan Smeets is daar erg blij mee. Hij durft nu, maanden van tevoren, al te zeggen dat Pinkpop volgend jaar weer uitverkoopt.
Bron: RTL

De voorverkoop van kaarten voor Pinkpop is begonnen...
Het is voor het eerst dat dat zo lang van tevoren al gebeurt. De organisatie gaat zo de concurrentie aan met het Belgische festival Rock Werchter, waarvoor de kaarten ook vanaf zaterdag in de verkoop zijn gegaan. De eerste verkoopcijfers worden rond 18.00 uur verwacht. Het blijft opvallend dat de voorverkoop dit jaar zo vroeg is gestart. Zoals hieronder te lezen valt heeft Buro Pinkpop nu al vier artiesten/groepen bekend gemaakt, de overige acts worden traditioneel bekendgemaakt op de Pinkpop persconferentie in Paradiso, Amsterdam. Dit jaar op woensdag 24 februari 2010.

Pink, John Mayer en Kasabian ook op Pinkpop
John Mayer en Kasabian zijn toegevoegd aan het programma van Pinkpop. De Amerikaanse singersongwriter staat op zaterdag 29 mei op het hoofdpodium. De Britse band Kasabian staat op vrijdag gepland. Eerder werd al bekend dat de Amerikaanse zangeres Pink zondag het festival zal staan en dat de Duitse band Rammstein de eerste festivaldag zal afsluiten.
Bron: L1.nl 8 december 2009

Rammstein, de afsluiter op Pinkpop 2002 Rammstein, eerste hoofdact op Pinkpop LANDGRAAF (ANP) - De Duitse metalrockband Rammstein is volgend jaar de eerste hoofdact van het muziekfestival Pinkpop in Landgraaf. Dat heeft Pinkpopbaas Jan Smeets maandag gezegd. Jan Smeets tekende zondagavond in Arnhem een contract met de groep die in Gelredome optrad, maar wilde niet zeggen voor hoeveel hij voor Rammstein betaalt, maar wel "een bedrag met zes nullen". Rammstein sluit vrijdagavond 28 mei de eerste dag van het festival af met naar verwachting veel vuurwerk, aldus Smeets. Hij hoopt nog enkele interessante acts te strikken voor de overige dagen. Het is de derde keer dat Rammstein op Pinkpop speelt. Deze Duitse groep speelde ook al in 1997 en 2002 op Pinkpop

Buro Pinkpop organiseert Gouden Tip-verkiezing
Vanaf maandag 7 december zal de welbekende Goudenp Tip verkiezing voor het programma van Pinkpop 2010 via Pinkpop Website worden opgestart ten burele van organisator Jan Smeets. Dit en meer informatie over Pinkpop 2010 lees je uiteraard op pinkpop.nl.

Zoekmachine vertaalt pixels naar tekst.
Vandaag is hollandsglorieoppinkpop gelanceerd, een experimentele videozoekmachine rondom 40 jaar Pinkpop. Met behulp van Nederlandse technologie kan via deze website gebrowsed worden door videofragmenten van optredens en interviews op Pinkpop. Automatische beeld- en spraakherkenning neemt de gebruiker op een nieuwe manier bij de hand. De website laat op deze manier zien hoe multimediatechnologie ons in de nabije toekomst kan helpen de weg te vinden in het enorme aanbod van online video.

De technologie achter de site is ontwikkeld door het Beeld en Geluid-project Beelden voor de Toekomst en nationaal onderzoeksproject MultimediaN, met partners Universiteit van Amsterdam, Universiteit Twente en Video Dock. De technologie is de afgelopen vijf jaar veelvuldig als beste getest in internationale competities en is nu voor het eerst toegankelijk voor het grote publiek. De zoekmachine vertaalt pixels naar tekst en is daarom in staat om objecten in het beeld, zoals 'gitarist' en 'drummer', automatisch te benoemen. De machine leert op basis van vele voorbeelden het verband tussen een visueel object en duizenden vorm-, kleur- en structuurkenmerken. Gebruikers kunnen razendsnel naar verschillende benoemde objecten in de concertvideo navigeren door een speciaal ontwikkelde videoplayer die deze objecten op een tijdlijn weergeeft. Naast het zoeken in Pinkpopconcerten, kunnen gebruikers ook zoeken in interviews van Nederlandse artiesten met behulp van automatische spraakherkenning.

De gebruiker wordt uitgedaagd om actief terugkoppeling te geven op de automatische behaalde resultaten, bijvoorbeeld door het label 'drummer' vervangen door 'toetsenist'. Met deze input van gebruikers kan vervolgens het automatische herkenningsproces verder worden verbeterd. Ook kunnen de gebruikers commentaar toevoegen in de vorm van tekst om de doorzoekbaarheid van dit Pinkpopmateriaal nog verder te vergroten.
De videozoekmachine zal tot eind februari 2010 online zijn.

Frisse start (weer aan de slag) (728x90)

Welke band mag Pinkpop 2010 openen?
Op SPL werd vorige week onthuld welke 25 acts door zijn naar de voorrondes van Nu of Nooit 2010 en ook het schema voor diezelfde voorrondes is vastgesteld. Pendejo! heeft daarbij aangegeven zich terug te trekken uit Nu of Nooit 2010. Sir Wallace and the Coconuts zal Pendejo! vervangen.

NIEUWE NOR, Heerlen op 08 januari 2010 1. Mescaliner (Heerlen)
2. JC Kult (Kerkrade)
3. Seven Days Remain (Voerendaal)
4. Forget to Forgive (Heerlen)
5. Het Verzet (Heerlen)

Azijnfabriek Roermond op 9 januari
1. Marlon Penn (Roermond)
2. Jesus Jansen (Roermond)
3. No History (Heythuysen) (Video opname)
4. The Dirty Denims (Nederweert)
5. Sir Wallace and the Coconuts (Sittard-Geleen)

Muziekgieterij Maastricht op 23 januari
1. Sungrazer (Valkenburg)
2. Moons of Neptune (Maastricht)
3. De nachtploeg (Maastricht)
4. TV OFF (Valkenburg)
5. Rebzjie (Maastricht)

Perron 55 Venlo op 30 januari 2010
1. Reinard (Panningen)
2. Cheers With Coffee (Venlo)
3. The New Vultures (Panningen)
4. High Speed Dirt (Venlo)
5. Sjang en Floor van Rijt (Meijel)

Fenix Sittard op 6 februari 2010
1. FISK (Roermond)
2. SonA (Buchten)
3. Wild Bill (Echt)
4. Moose da Beat (Roermond)
5. Clock (Weert)


Voorverkoop start 12 december 2009
De voorverkoop voor Pinkpop 2010 zal drie maanden eerder van start gaan dan gebruikelijk was. Deze stijlbreuk met het Pinkpop-beleid ten opzichte van de eerdere 40 edities krijgt momenteel handen en voeten op verzoek van andere Europese festivals. Dat meldt Mister Pinkpop Jan Smeets zaterdagmiddag in een gesprek met LiveXS. Vanaf 12 december, 10:00 uur start Pinkpop de voorverkoop van de 41ste editie van het oudste meerdaagse openluchtfestival van Europa.

Pinkpop niet in onderhandeling
In tegenstelling tot eerdere suggestieve berichtgeving van verschillende websites en op blogs, vinden er voor Pinkpop 2010 geen onderhandelingen plaats met MUSE en Pearl Jam. Dat meldt Pinkpop-organisator Jan Smeets zaterdagmiddag in een exclusief interview met LiveXS. 'Muse staat wel al aangekondigd op 19 juni in Nijmegens Goffertpark', aldus Smeets. 'Daarnaast worden door ons alle andere onderhandelingen noch ontkent noch bevestigd'.

Echt nieuws is wel dat de Pinkpop-organisatie de komende week alles in het werk zal stellen om de voorverkoop voor Pinkpop 2010 vroeger op te starten dan ooit tevoren, op zaterdag 12 december 2009.

Smeets aan LiveXS: 'Een eerdere start van de voorverkoop is vooral op verzoek van onze collega-festivals zodat op deze manier festivalgangers een bewuste keuze kunnen maken'. In alle voorgaande jaren startte Pinkpop de voorverkoop pas medio februari of maart, en dus altijd na de jaarlijkse perspresentatie van alle namen in Paradiso in Amsterdam. Vooral afgelopen vrijdag, na publicatie van een suggestief bericht, gebaseerd op een telefoongesprek met Buro Pinkpop, is voeding gegeven aan hevige speculatie.

Jan Smeets hierover: 'Onze organisatie onderhandelt uiteraard met veel kanshebbers voor de 41ste editie. Dat gaat in deze periode al jaren zo en ook nu weer hopen wij voor de start van de vervroegde voorverkoop bij wijze van surprise minstens één headliner bekend te maken'. Het is logisch dat Pinkpop momenteel in gesprek is met alle belangrijke agenten om in dit stadium te achterhalen welke grote namen in het weekend van 28, 29 en 30 mei 2010 beschikbaar zijn om naar het festivalterrein in Landgraaf te komen.

LiveXS Website maakte vorige week al melding van een spoedige start van de jaarlijks door Buro Pinkpop georganiseerde Gouden Tip-verkiezing. 'Ja, ook dat is een jarenlange traditie en dèze houden we graag in stand. Feit blijft dan ook dat de Pinkpopfan ook dit jaar een stevige vinger in de pap mag hebben richting programmacommissie. En dan verzoekt de organisatie uiteraard weer om geen peperdure stadion-acts als suggestie in te sturen. Dus bijvoorbeeld geen U2. De programmacommissie is vooral geinteresseerd in nieuwe groepen of acts die in het verleden al eens op Pinkpop hebben gestaan en die nu een geweldig nieuw product hebben uitgebracht', sluit Smeets het gesprek met LiveXS af.

Verlanglijstjes mogen dus nu echt opgesteld want al op maandag 7 december aanstaande zal de populariteits-poll voor programma van Pinkpop 2010 via Pinkpop Website worden opgestart ten burele van organisator Jan Smeets.

De traditionele persmeeting met bekendmaking van het volledige programma zal in 2010 plaatsvinden op woensdag 24 februari in Paradiso Amsterdam. De editie LiveXS maart 2010 zal tijdens deze jaarlijkse perspresentatie voor het eerst verkrijgbaar zijn en ook meteen in zo'n uniek vroeg stadium in een uitgebreide LiveXS Pinkpop 2010 Special al uitvoerig vooruitblikken op de 41e editie van Pinkpop.

Je kunt in een reactie op dit bericht (na registreren) hier op LiveXS Website ook vóór 7 december natuurlijk alvast je favoriete Pinkpop-acts achterlaten als ware het jouw verlanglijstje aan Sinterklaas. Met de ogen toegeknepen en vooral dankzij de kenmerkende baard, heeft Jan Smeets wel iets weg van de Goedheiligman. Misschien leest ie wel mee.
Bron: LiveXS Website

Geruchten: Buro Pinkpop onderhandelt met Rammstein, Muse en Pearl Jam
Met de artiesten die in het geruchtencircuit genoemd worden als potentiële acts voor Pinkpop 2010, wordt daadwerkelijk onderhandeld. Het gaat om Rammstein, Muse en Pearl Jam.
Dat bevestigt Niek Murray van Buro Pinkpop desgevraagd. De programmacommissie van het festival heeft nog wel meer artiesten op de korrel, maar 'in deze fase is het vooral praten en kijken wie wanneer optreedt'.

Behalve grote acts heeft Murray ook nieuwere bands in het vizier. Het gaat dan onder meer om artiesten die het op de laatste editie van Lowlands goed hebben gedaan. Murray noemt Florence & The Machine als voorbeeld. Voor wat betreft Nederlandse bands wil hij niet meer kwijt dan dat goed in de gaten gehouden wordt welke acts kans maken in 2010 groot te worden. Namen kan hij nog niet noemen.
Zoals gebruikelijk wordt ook het publiek om zijn voorkeuren gevraagd. Begin december worden consumenten via de vernieuwde Pinkpop-site in staat gesteld hun gouden tips door te geven.
Zoals de afgelopen jaren al eerder gebeurde, overweegt Buro Pinkpop ook dit jaar al in december een grote naam prijs te geven. De persconferentie waar het hele programma wordt bekendgemaakt, vindt traditioneel pas in februari of maart plaats.

Rammstein (mit Mutter) op Pinkpop 2010?
De eerste naam voor het Duitse dubbelfestival Rock Am Ring / Rock Im Park is bekendgemaakt. De Duitse band Rammstein staat inmiddels groots op beide websites gepromoot. Rock Am Ring viert dit jaar haar 25ste verjaardag, Rock Im Park is immiddels 15 jaar een succesvol festival. Meer grote bands en artiesten zullen volgen op deze jubilea. Rammstein zou door deze aankondiging op deze twee grote Duitse festival meteen een mogelijke podiumvuller kunnen betekenen voor Pinkpop 2010. Al blijft dit gissen, maar Jan Smeets zal deze topact toch niet zomaar aan Landgraaf voorbij laten gaan.

25 deelenemers voor een plek op Pinkpop via Nu of Nooit
De selectie van Nu Of Nooit 2010 is bekend. Voor de vijf voorronden zijn in totaal 25 acts geselecteerd. De voorronden zijn van 8 januari tot en met 6 februari 2010 in een vijftal podia in Limburg. Wie wint Nu of Nooit 2010 en opent de 41e editie van Pinkpop? De 25 bands die geselecteerd zijn:
Cheers with Coffee, Clock, The Dirty Denims, Fisk, Forgettoforgive, High Speed Dirt, JC Kult, Jesus Janssen, Marlon Penn, Mescaliner, Moons of Neptune, Moose da Beat, De Nachtploeg, New Vultures, No History, ˇpendejo!, Rebzjie, Reinard, Seven Days Remain, Sjang & Floor van Rijt, Sona, Sungrazer, TV Off, Het Verzet, Wild Bill & his Alabama Speed Steamers

De voorrondes
De voorrondes vinden op vijf verschillende plekken in de provincie plaats. Tijdens deze voorrondes zullen 25 bands gaan strijden om een plek in de finale.
  1. Vrijdag 8 januari - Nieuwe Nor, Heerlen
  2. zaterdag 9 januari - Azijnfabriek, Roermond
  3. zaterdag 23 januari - Muziekgieterij, Maastricht
  4. zaterdag 30 januari - Perron55, Venlo
  5. zaterdag 6 februari - Fenix, Sittard
De Finale is op 21 februari 2010 in Muziekcentrum de Bosuil Weert.
Tevens heeft de Stichting Popmuziek Limburg (SPL) de voorronde-jury al compleet. Tim op het Broek (L1), Kelly Kockelkoren (SAT2D) en Ernest Poelma (3VOOR12/Limburg) zullen de 25 acts volgen en beoordelen.

Nu of Nooit is ook te vinden op MySpace. Lees hier alles over de deelnemers en bekijk foto's van de voorrondes! Laat natuurlijk ook een berichtje achter! Ook zal 3voor12 Limburg weer aandacht besteden aan Nu of Nooit.


Programma 2010
Vrijdag 28 mei: 15.00 - 22.30 uur
Conversestage 3FM Stage Mainstage
16.00 - 16.45 Sungrazer 16.00 - 17.00 The Opposites 15.00 - 16.00 Epica
18.00 - 19.00 The Black Box Revelation 18.00 - 19.00 The Temper Trap 17.00 - 18.00 Kasabian
20.00 - 21.00 Gossip 20.00 - 21.00 Paolo Nutini 19.00 - 20.00 Motörhead
21.00 - 22.30 Rammstein

Zaterdag 29 mei: 13.00 - 22.30 uur
Conversestage 3FM Stage Mainstage
14.00 - 14.50 Everything, Everything 14.00 - 14.50 Ryan Shaw 13.00 - 14.00 Moke & Metropole Orkest
15.35 - 16.30 Kitty, Daisy & Lewis 15.35 - 16.30 Destine 14.50 - 15.35 C-Mon & Kypski
17.30 - 18.30 Caro Emerald 17.30 - 18.30 Biffy Clyro 16.30 - 17.30 Mando Diao
19.30 - 20.30 2 Many DJS 19.30 - 20.30 John Mayer 18.30 - 19.30 Editors
20.30 - 22.30 Greenday

Zondag 30 mei: 12.00 - 22.30 uur
Conversestage 3FM Stage Mainstage
12.45 - 13.25 DeWolff 12.25 - 13.25 Jon Allen 12.00 - 12.45 The Maccabees
14.20 - 15.15 General Fiasco 14.20 - 15.15 Kate Nash 13.25 - 14.20 Danko Jones
16.15 - 17.15 Yeasayer 16.15 - 17.15 Slash 15.15 - 16.15 Skunk Anansie
18.15 - 19.15 Florence + The Machine 18.15 - 19.15 Mika 17.15 - 18.15 Triggerfinger
20.15 - 21.15 Gogol Bordello 20.15 - 21.15 P!nk 19.15 - 20.15 Pixies
21.15 - 22.30 The Prodigy
Wijzigingen programma tot op de concertdag(en) voorbehouden